Categories
Без категория

Аквичоп

В началото на лятото дадохме старта на ново SEO състезание. То е организирано от Иво Апостолов от Джумла България и е по една много странна дума Аквичоп.

Реших и аз да участвам защото досега не съм участвал в подобни сео надпревари и ми е много любопитно да проверя до къде ще стигнат възможностите ми.

Уеб сайтът с който реших да участвам е кирилски – аквичоп.net и мисля точно той да ми донесе нужната exact match тежест.

За момента участниците не са много – някъде около 10-тина човека са. Има и награди, но са доста по-скромни от миналото seo състезание, но пък аз играя заради спорта, а не заради наградите. Спонсорите до момента са двама – 3Дуебдизайн и Hostsean. Разбира се и наградите в това аквичоп състезание ще бъдат малко парички, малко SEO добавки и малко хостинг акаунтчета.

До този момент сео надпреварата протича сравнително нормално – няма големи и брутални размествания в SERP. На мен обаче ми прави впечатление, че в самото начало се отличиха кирилските домейни. Друго, което ми прави впечатление е, че под-домейните почти нямат никакъв шанс. Изключение прави само Живко с неговия под-домейн на bezseo.com

До този момент съм нахвърлял някаква СЕО стратегия за спечелването на аквичоп надпреварата, но само от мен си зависи дали ще я следвам стриктно или не. Искам да кажа, че успехът с СЕО оптимизацията според мен идва не толкова от ресурсите с които разполага един оптимизатор, а постоянната ръчна работа.

Въпреки, че е много топло и ми предстои да излизам в оптуска изобщо не смятам да занемарявам аквичоп сайта си. Всъщност знаете ли, че освен основният аквичоп уеб сайт който казах по-горе имам и още 2, които ще играят ролята на основни сателити.

Под главни сателити да се разбира web-сайтове към които много упоритто ще се добавят линкове, ще се пише качествено и уникално съдържание, ще се споделя в социални медии и т.н. След като поживеят известно време самостоятелно и хранат някакъв тръст рейт – то чак тогава обмислям да дадат линк към основният аквичоп блог.

Тези master аквичоп сателити както написах са два: аквичоп в блогспот и аквичоп в wordpress. Тези платформи са доста хубави и на всичкото отгоре и безплатни които до момента също се позиционират добре.

Вече може да ми стискате палци за да победя в аквичоп СЕО надпреварата, а който иска да помогне – абсолютно винаги би могъл да сложе аквичоп хиперлинк към мен.