Categories
Без категория

Бутилка добро вино – един чудесен подарък

Да се подари вино е една идея, която никога не е неподходяща. Изборът зависи от това, на кого и по какъв повод ще се прави подарък. Първо трябва да се определи каква реакция трябва да предизвика подаръка. Искате да зарадвате човека? Или да го изненадате, а може би създадете добро впечатление? Какъвто и да е случаят, най-важното е да се подарява качествено вино, за да не се получи обратен ефект и вместо овации, да предизвикаме обида.
Когато се избира вино за някой мъж, избора е най-лесен. Някои си мислят, че на мъж не се подарява сладко вино, но всъщност, голяма част от мъжете, макар че не си го признават, харесват такива вина. Въпросът е, доколко познавате мъжа, на когото ще подарявате вино. Ако е близък приятел, със сигурност ще знаете какво обича. Ако обаче подаръкът е за  шефа ви, работата  е много по-сложна. Виното трябва да е от добра реколта, но нито много скъпо, нито евтино. Трябва да намерите златната среда, например Мелнишко вино или Асеновградски мавруд, може и вина от сериите, наречени “резерва” – това са най-качествените вина от всеки производител. Ако решите да подарявате вина, произведени на другия край на света,  които струват половината ви заплата, рискувате колегите да ви обвинят в подмазване.
Ако ще подарявате вино на жена, то въпросът е още по-лесен. Може спокойно да купите шампанско или някое леко, пенливо вино. Някои дами ценят хубавите вина, те обичат и червено и бяло вино, като умеят да го комбинират с ястията. Това умение е вродено за повечето жени. Ако дамата е майка ви, със сигурност ще отнесете една серия критики за избора, така че по-добре заложете на друг подарък. За любимата жена – тук нещата опират до леко двуличие – зависи какъв ефект ще искате да постигнете и ако се надявате дамата да пие от виното още същата вечер, може да подготвите нещо, което ще подейства като афродизиак, например тежко, червено вино.
Във всеки случай виното е един чудесен избор за подарък, който винаги се приема добре и крие най-малки рискове да не се хареса от човека, на когото се подарява.