Categories
Без категория

Вашия часовник

The Wall Street Journal съобщава, че швейцарският износ на часовници е нараснал с спрямо същия период на предната година, като по-голямата част от растежа идва от часовниците в по-нисък клас от рода на Swatch. В крайна сметка, независимо дали ни харесва или не,  не толкова италианските обувки на краката ви, или лъскавата  германска кола в гаража ви, а часовникът ви казва най-много за това какви сте вие ​​като човек. Обувките се износват бързо с времето, стойността на колата пада след като я карате дълго време, но добрият часовник може да бъде вечен. Това е единственият предмет, който един мъж може да носи навсякъде, включително в леглото, в банята и всякакви места. Следващият обзор има за цял да съпостави някои от най-известните марки в света и да опише какво впечатление за човека дава носенето на часовник от дадена марка.

Timex е американска марка, основана в Уотърбъри, Кънектикът, през 19-ти век. Компанията е наистина лидер в американската часовникарска индустрия и като такъв, все още се радва на голямо уважение не само в родината си, а и в голяма част от световните пазари. Верността към военния стил на часовници Таймекс ги прави доста харесвани с техните винаги оригинални колекции. Timex са готини часовници за някой, който търси марка с история без кой знае колко големи доларови знаци.

Casio има две страни или казано по друг начин е нож с две остриета. Поради голямата гама часовници, това Касио, което избираме да носим, трябва да бъде съобразено с редица неща като това къде ще го носим и как се обличаме. Ако носите часовник Casio Pro Trek, означава, че сте активен човек, който обича да прекарва известно време на открито и иска часовник с функции, който да върши работа. Но, ако носите същия Pro Trek с риза и вратовръзка, вие сте просто един човек, който не знае как да се облича. Ако сте костюмар или мъж със спортно-елегантен стил, следва да изберете вашия часовник Casio от серията Edifice, Beside или друг по-класически модел. Като че ли часовниците най-голямо постижение на Casio това е G-Shock линията. Когато става дума за дигитални часовници, G-Shock е най-добрия вариант. Те са се превърнали в културни феномени, част от визията на много знаменитости и рапъри, носещи най-големите и най-ярките цветове часовници G-Shock. Определено това са часовници на модата, който освен това са здрави, функционални и високо водоустойчиви.

Swatch са енигма. Тези часовници имат важно историческо значение и образ на спасителите на швейцарската часовникарска индустрия в годините на криза през 80-те на 20 век. Със своите свежи и евтини модели часовници Суоч успяват да възвърнат конкурентността на швейцарските часовници в битката им с японските им колеги. Днес часовници Swatch, както и компанията Swatch Group, са на върха на производството. Носенето на Swatch дава определен въздух и свобода и често е избор на часовник от артистичните натури.

Tissot са часовници за мъжете, които искат престижен швейцарски часовник, но не могат или не искат да отделят твърде голяма сума за това. Часовниците на Тисо предлагат един достижим швейцарски лукс. Популяризирали от дълги години своето име, днес те се радват на силно присъствие и често направен избор на марка швейцарски часовници. Революционните им часовници с тъч екран Tissot T-Touch стават хит още с появата си и са прекрасен израз на комбинация от две коренно противоположни понятия – традиции и иновации, събрани в един часовник.

Изборът на часовници често зависи от финансовите възможности и човек не винаги си купува този часовник, който иска. Все пак понякога е по-добре да бъдем упорити в мечтите си, да изчакаме и спестяваме за часовника, който сме си харесали, така той ще има още по-голяма ценност и сантименталност. А ако имаме късмет, наши близки или приятели могат да ни изпреварят и изненадат с подарък по някакъв повод точно с мечтания марков часовник.