Categories
Без категория

Видове мъжки жилетки

С настъпването на зимата все повече мъже се обръщат към любимата си жилетка, която ще ги топли през мразовитите дни и нощи. Мъжките жилетки за радост на всички представители на силния пол могат да се ползват както за официални събития, така и в ежедневието. Това се определя в зависимост от модела на жилетката, който може да бъде класически, плетен с копчета, плетен с цип или спортен с качулка. Всеки един вид е придружен със своите предимства и недостатъци, но няма да е никак лошо да разполагате с по една от всеки тип, за различните поводи.

Класически мъжки жилетки

Това са видовете жилетки, които се ползват от мъжете за официални срещи и събития или когато се налага да посетят изискан ресторант. Под класическата мъжка жилетка задължително се носи риза с вратовръзка, ако желанието ви е да изглеждате изискано. В противен случай може да комбинирате с тениска.

Мъжки жилетки с копчета

Жилетките от този вид в миналото бяха скъп подарък от баба, но в наши дни използването на висококачествени материали и дизайнерски нововъведения ги превърнаха в моден хит. Във всеки магазин за мъжка конфекция плетените жилетки са на първите рафтове и са едни от най–предпочитаните модели мъжки жилетки. Изключително разнообразни и вдъхновяващи модели със зимни мотиви се забелязват по витрините тази година. Плетените жилетки се закопчават с копчета, които често са имитация на слонски бивни.  Циповете също се използват за предно закопчаване точно на този вид жилетки и според по–голям брой от потребителите са по-удобни. Материите са естествени, тъй като през зимния сезон единствено те могат да предоставят необходимата топлина на тялото.

Мъжки жилетки с качулка

Това е жилетката, която все по–често се ползва вместо зимно яке благодарение на двойната си подплата. Мъжете с удоволствие носят тази дреха, защото освен топлината, която получават се сдобиват едновременно и с яке и с жилетка. Успешно се съчетава с дънки и спортни панталони. Единственият недостатък при употребата, като връхна дреха е, че прогизва пори валежи от сняг и дъжд, когато сте навън. Препоръчително е да се ползват при сухо време за максимален комфорт.