Categories
Без категория

Все още нямате блог – направете си

Ще разгледаме значението на уеб блог-а, върху оптимизацията за търсачки.

Въпрос: Как може един блог да ни помогне да достигнем върха, в резултатите на търсачките?

Отговор: Създавайте уникално, богато и релевантно съдържание, свързано с основния ви сайт.

Продавате автомобили – пишете в блога си за автомобили и всичко свързано с тях: застраховки, екстри и т.н. Предлагате услуга, пишете за нея, с какво е полезна, давайте примери и подробна информация. Имате агенция за недвижими имоти – пишете за имоти, тенденции, особености и информация за районите/градовете, в които продавате – транспорт, учебни заведения, здравни заведения, ресторанти и т.н.

Колкото повече пишете и създавате уникално съдържание свързано с фокуса на вашия основен сайт, толкова повече се увеличава шанса да се класирате по-напред в резултати от търсения, по ключови думи и фрази свързани с него.

Създавайте тематични връзки, от вашия блог към основния сайт, с включени ключови думи, по които искате да ви намират. Създавайте външни връзки към авторитетни сайтове в областта, в която работите, като признание или просто комплимент.

Инсталирането и интегрирането на блог – система към вашия сайт, като например WordPress, е евтино, лесно и отнема малко време. Повечето подобни системи са лесни за използване и имат добре разработени модули за управление на съдържанието.