Categories
Без категория

Възможни грешки при изучаването на нов език

Очаквания към училището

Много хора който учат английски разчитат изцяло на учителите или курсове в езикови училища. Това не е правилно. На първо място, всичко зависи от вас. Един добър учител осигурява само необходимото съдействие. Вие трябва да се подготвяте всеки ден, дори ако учителите недадът домашно. Само вие ще сте в състояние да се настройте да учите сериозно.
Научаването на отделни думи

Вместо да учите отделни лексикални думи трябва да се съсредоточи върху запаметяването на готови фрази. Не забравяйте, че вие ​​не запаметява като дете. Точно така, вие веднага ще запомните цели фрази или изречения. В действителност, това е доста лесно. Най-добър помощник е четенето.
Липсата на консолидация на изученото

В проучването на всеки език, трябва да се ръководи от правилото “по-малко, но по-добре.” Ако мислите, че фраза която сте научили вчера, можете да си спомните след един месец, най-вероятно, това е подвеждащо. Неизползвана и ненужни информация от мозъкът ни просто се изхвърля. Би било чудесно, ако можете да отделите време да прочетете материалите няколко пъти, като не се повтаря през равни интервали от време. Например след като прочетете материала веднъж следващия да е след 3-4 дни и една седмица по-късно. Този метод позволява да запомните важни знания в дългосрочната памет и лесно да си ги спомните, ако е необходимо.
Преждевременно говорене

Много от хора твърдят, че бърз метод за изучаване на чужди езици е да се започне да се говори на другият език още от самото начало. Сега си представете: едно бебе, което в началото не е оставено за да се запознае с речта на другите, а веднага е принудено да говори. Малко вероятно е, че това ще бъде нещо разумно. Без време за олягане на знанията те не получават нищо друго освен чувство на неудовлетвореност. Ето защо при добрите уроци учениците трябва да се съсредоточат върху слушането на речта на другия език.
Дезорганизация

Липса на специфични методи за обучение, постоянна промяна на матеряла, няма да сте в състояние бързо и ефективно да научите езика. Първо, вие трябва правилно да планирате времето си за времето на кураса по английски. Ако решите да се учите сами, а след това се опитате да започнете уроци който са 3-4 пъти седмично няма да успеете да напреднете. По-добре е да са всеки ден. В противен случай осезаем напредък ще бъде трудно да се постигне. Второ, влезте в график с точните начални и крайни часове на класа. Маркирайте краткосрочни цели, който да се стремите да постигне в изучаването на чужди езици. Придържайте се към установения план и не пропускайте часове.