Categories
Без категория

Гипсокартон – добрият избор

През последните години позициите на конвенционалното строителство започнаха да намаляват, в сравнение с тези на т.нар. „сухо строителство”.Съществуват много причини за този факт, но най-основната от тях е реновирането на стари къщи и сгради бързо и лесно.

Системите за сухо строителство се състоят от определен брой елементи, но най-важният от тях е гипсокартона.  Това е плоскост на гипсова основа, нейното използване е основно при изграждане на окачени тавани и преградни неносещи стени. Видовете гипсокартон са следните: обикновен, водоустойчив и пожароустойчив. Дори и обикновения гипсокартон притежава редица характеристики, поради които той е толкова търсен. Той е предпочитан, защото е отлична база за всички видове повърхностни покрития и бои. Гипсокартона регулира климата в помещението, притежава   добра паропропускливост. Работата с плоскостите икономисва ценно време и енергия на строителите. Съществуват още много предимства като това, че е екологичен и в продължение на дълъг период съхранява своите качества.

Системите за сухо строителство са много добро решение за ремонт на стари къщи и сгради с дървен гредоред, при което конструкцията не се натоварва допълнително и се избягват мокрите процеси, характерни за традиционното строителство. Поради отсъстващата строителна влага, само няколко часа след прекратяване на боядийската работа в помещенията могат да бъдат внесени мебелите и оборудването. Пожароустойчивия гипсокартон гарантира за пожарна безопастност на помещенията, в които е поставен. В районите с голяма земетръсна опастност, прилагането на сухо строителство е препоръчително. Когато на по-високите етажи натоварванията върху конструкцията са по-малки, се елиминира предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Вътрешните неносещи стени, за изграждането на които се използва гипсокартон са добър избор за обществени и частни сгради, заради по-тесните стени отдаваната площ е по-голяма, от тук и приходите от наем са в по-голям размер. За хотелите по-голямата   площ може да се използва за по-голям брой стаи и апартаменти, генериращи печалба, както и повишаване на категорията.

Целогодишното прилагане на сухото строителство е определящо за бързото му възприемане и налагане пред конвенционалното, което почти не се прилага през зимата. Непрекъсваемостта на работата е определяща за   бързата възвращаемост на вложените от инвеститорите средства и изплащане на взетите кредити. При създаването на нови постройки, системите за сухо строителство са също толкова добро решение, както и за вече изградени постройки. Преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки при ново строителство, намаляват с повече от 20 процента необходимостта от влагането на армировка и бетон.

Въпреки голямото количество информация по отношение на сухото строителство и гипсокартона, нерядко  хората, които не се занимават в тази област изпитват известни затруднения да вземат решение какъв вид гипсокартон им е необходим, каква да бъде дебелината му, ще осигури ли търсената топло и звукоизолация и т.н. Ако желаете професионален съвет за необходимите ви материали за сухо строителство се обърнете към строителна борса, след изпращане на запитване, с вас ще осъществи контакт обучен консултант.

Системите за сухо строителство намират приложение както в новостроящи се здания, така и във вече построени. Те ще спомогнат дългосрочно разходите ви за отопление да намалеят безпрецедентно, а прекрасните форми, които могат да придобият таваните, изрисувани с въображението на дизайнери и архитекти, могат да направят всяко жилище в уникално.