Categories
Без категория

Градинарството – забавление за цялото семейство

Домашното градинарство е забавление, на което цялото семейство може да се наслади. Освен това, то се превръща в едно все по-популярно хоби за хора от всички възрасти. В момента в България, осем от всеки десет домакинства участват в някакъв вид градинарство, било то на вилата или в апартамента. Истината е, че това е един от най-популярните развлекателни дейности за повечето домакинства, не само в България, но и по целия свят.

Обикновено, когато хората започват да създават желаната от тях градина, те започват с цветя, като повечето от тях веднага засаждат рози. Но, градиня новак не знае, че розите обикновено отнемат най-много време и усилия, в сравнение с други цветя. С такъв огромен избор от цветя, е най-добре за начинаещият, да започвате с растения и цветя, изискващи по-малко грижи.

Зеленчуковите градини са станали доста популярни. Те могат да доведат до чувство на гордост и постижение, когато поставите пресните зеленчуци на масата си. Списъкът на зеленчуковите растения е безкраен, следователно при планирането на вашата зеленчукова градина едно от първите правила е да изберете зеленчук, който може да се отглежда на климата, който му предлагате.

Много градинари ще обмислят и засаждане на плодове. На топъл климат, можете да засадите и дини, кайсии, праскови, т.н.. Или пък ягоди, боровинки и малини. Тези плодове са лесни за отлеждане и да отнемат по-малко пространство.

Озеленяването на вашия двор е друга форма на градинарство. Има различни видове треви и храсти, с които да украсите двора си. Декоративни скали, езерца и статуи също са могат да се включат в озеленяването. Озеленяването на вашия двор не се ограничава само до растителния живот.

Но една градина се нуждае също и от поддръжка. Растения, били те декоративни или плодни, трябва да бъдат поддържани. Това включва косене, напояване, подрязване, и т.н.. За тази цел трябва да притежавате добра градинска техника – косачки, резачки, водни помпи, системи за напояване.