Categories
Без категория

Грип и период за възстановяване.

Грипа е инфекциозно заболяване, което засяга горните и долни дихателни пътища. Сезонния грип е най-честото заболяване, което се среща в началото на студените месеци. Симптомите при грип са болки в тялото, болки в гърлото, треска, студени тръпки, висока температура. Често всичко това е придружено с кашлица и кихане. Периода на заболяването продължава от 5 до 15 дни в зависимост от това колко силна е имунната система на пациента. При хора със слаба имунна система или такива, които страдат от заболяване на имунната система, може да се стигне до животозастрашаващи състояния.

Време за възстановяване от свински грип.

Симптомите при свинския грип са почти сходни с тези на сезонния грип и включват мускулна умора, треска, болки в гърлото, сънливост, болки в ставите, честа кашлица, главоболие, изпотяване, повръщане и диария. Времето за възстановяване от свински грип е различно в зависимост от състоянието на имунната система и колко време след инфекцията е започнало лечението с медикаменти. Въз основа на това периода на болестта след инкубацията до пълното възстановяване може да продължи от 4 до 10 дни. Инкубацията при свинския грип може да продължи от 10 до 12 дни. Въпреки това, дори и след като симптомите са изчезнали видимо, пациента заразен със свински грип, може да предава вируса до една седмица след като той очевидно е възстановен.

Както се вижда от горенаписаното средното време за възстановяване от грип, независимо дали е сезонен или свински е около десет дни, считано след периода на инкубация на вируса. При грипна инфекция, пациента трябва да се въздържа от приемането на антибиотици. Те не само, че няма да имат ефект върху вирусите, но слабата имунна система допринася те да станат резистентни към антибиотика.

Единственото нещо, с което може да се борим срещу грипните вируси е нашата имунна система. Ето защо е необходимо да се консумира здравословна храна, като например пресни цитрусови плодове, зеленчуци, пилешки супи и бульони и др. Използването на антивирусни лекарства и ваксини, също могат да окажат благоприятно въздействие върху имунната система.