Categories
Без категория

Дърени или метални входни врати – съвети от Борман Комерс

Когато говорим за входни врати винаги изтъкваме, че най – важните фактори, които определят нашия избор са здравината на материала за изработка и плътността на вратата.

Какво наблюдаваме сега от Борман Комерс за тенденциите при избора на входни врати?

До преди десетина години, вратите от дърво бяха поставяни както в закритите помещения, така и на техния вход. Но с течение на времето, особено силно изразено в последните 3-4 години, технологиите се развиха. Днес, нивото на престъпност надвишава нормалните граници (ако въобще може да се говори за нормални граници за престъпността), а това задължава всеки отговорен собственик на апартамент или къща да защити по най – добрия начин своето жилище.

Дървените входни врати са подходящи за апартаменти, които се намират на по – високи етажи. Доказано е, че обект на чуждо посегателство стават най – често апартаментите от първите етажи. Входните врати от дърво задължително трябва да бъдат изработени от твърд материал. Материали от рода на иглолистните не са препоръчителни за такъв вид производство, дори ние от Борман Комерс категорично ги изключваме! Не е излишно допълнителното подсигуряване на дома с охранителна система. Ако входната ви врата е дървена , пред нея може да поставите метална решетка. Ще си осигурите двойна защита, защото трябва да знаете, че дървената входна врата не е противовзломна в никакъв случай, тя е по-скоро да предпази от случайни набези.

Металните входни врати са подходящи за всички домове – къщи, вили и апартаменти. Здравината им е доказана. Нивото на шумо и топлоизолация е по – високо отколкото при дървените врати. Металната врата осигурява сигурна защита за дома. В последно време производители на входни врати започнаха да предлагат на пазара изделия, които са изработени от смес между различни метали. По този начин се осигурява по – голяма здравина и устойчивост.

В сайта на Борман Комерс можете да се запознаете подробно с различните видове покрития, материали и т.н. Ако не можете да вземете решение по отношение на това каква входна врата да монтирате помислете за следните фактори. Къде се намира жилището ви? Ако живеете в краен квартал, не рискувайте със сигурността на вашия дом. Металните входни врати са с поносими цени и са подходящи както за хора, които живеят сами, така и за цели семейства.