Categories
Без категория

Ездата като физическо упражнение

За незапознатите често изглежда, че практикуващите конна езда и конен спорт в дадена конна база се носят с изключителна лекота. Почти във всяка конна база в страната те учат, че добрата езда изисква много сила и издръжливост, които се развиват с времето и практиката. Тук ще разгледаме някои от начините, по които конният спорт към Българска федерация по конен спорт развива физиката ви.

Ако сега започвате с тренировките в някоя конна база около вас, не е нужно да сте в най-добрата си физическа форма. В този спорт ще развиете мускулите и силата си с времето. Постепенно ще заякнете физически, ще имате по-лека мускулна треска след продължителна конна езда и ще бъдете по-силни.

Практика е преди конна езда да се направи загрявка. Разтягането на ръцете и краката е добро загряване на мускулите, което предотвратява болките и травмите. Добра идея е и след приключване на ездата на кон в конната база да правите подобни упражнения. Бърза обиколка на поляната или обора, чесане на коня и др.

С конна езда можете да изгорите до около 500 калории на час, така че това е много добро упражнение за тялото и ще отървете от излишните килограми. Практикуващите конен спорт в конна база „Бургас“ и главно тези практикуващи конна езда в българска федерация по конен спорт изпитват същите благоприятни ефекти, като при тичането. Ездата подобрява работата на сърцето и кръвообращението.

Балансът е основно умение в развиването на добра техника на конна езда. Без баланс ездачът не може да поддържа добра стойка и развива лоши навици, които изпращат грешни съобщения към коня. Да се разбирате с коня е от най-голямо значение, за да бъдете в идеален баланс.

Ездата в българската федерация по конен спорт и в конна база „Бургас“ изисква използването на много мускулни групи. Постоянното движение на коня и ездача разпъват и свиват тези мускули. Основно се използват мускулите на гърба, бедрата, прасците, ръцете и раменете. С ездата на кон те заякват и стават по-издръжливи.

Конният спорт при българската федерация по конен спорт също така намалява стреса в тези части на тялото, които обикновено се засягат и увреждат при другите спортове, например коленете и стъпалата. Счита се също и като успокояващо занимание, което повдига духа и те прави по-щастлив. Често ездачите сформират групи, които са като общности. Там се завързват нови приятелства и всички се подкрепят.