Categories
Без категория

Женските златни гривни

Гривната е едно от най-изисканите и древни украшения. В днешно време те се използват за различни цели. За някои хора гривната е част от цялостния облик, стилен аксесоар допълващ облеклото. За други възможност да подчертаят красотата и изяществото на женската ръка, а за трети начин да крият някои малки недостатъци на фигурата.

На практика всеки от нас знае какво представляват златните гривни – те са навсякъде около нас. При това толкова често ги виждаме , че преставаме да им обръщаме внимание. Дори не се замисляме, че тези златни бижута идват от древността и в началото са били единствено вещ, с която да се прибират ръкавите на дрехата, за да не пречи при лов или в сражение. В днешно време дизайнерите  създават всякакви модели  гривни – сребърни, златни , със скъпоценни камъни и т.н. и изборът е просто огромен и задоволява и най-капризния вкус.

За това колко голямо значение има външния вид на нашите ръце можем да говорим много. Най яркия пример е една жена да облече стилна вечерна рокля без да се погрижи за маникюра си и без да постави бижута. Дори за неизкушения в модните тайни ще си проличи, че образът на жената в този случай ще бъде незавършен. А понякога става така, че златните бижута са в основата на имиджа, който се стараем да изградим и представим. Например правата черна рокля в комбинация с масивна златна гривна и пръстени би изглаждала изискано, докато без тях би стояла като съвсем ежедневно, дори скучно облекло.

Но не трябва да се счита, че ролята на златните гривни се ограничава само до аксесоар допълващ модния облик на жената. За тези на които природата на е дала съвършена форма на ръката и китката златната гривна може да стане възможност да скрият този недостатък и ръката да изглежда по-хармонична. Така например за дамите с по-пълни китки, отличен избор за средно големите златни гривни , т.нар тип „белезник” . Те представляват едно тяло без звена,  с различна дебелина и закопчаване. Оптическият ефект от носенето на твърдотелни златни гривни води до това, че китката в тях изглежда много по-малка, и по-женствена, особено ако се съчетае с маникюр със средна дължина и подходящ като тон цвят на лака. Ако пък е точно обратното – китката е прекалено тънка със стърчащи кости, много по подходящия вариант е изящна златна гривна тип верижка прикриваща този недостатък.