Categories
Без категория

Забележителности в Гърция

Паркът Аристотел е тематичен и е разположен на върха на хълм, който е  с гледка към залива на Йерисос. Посветен е на древногръцкия философ Аристотел както и на неговото съчинение за природата. В парка може да видите  интересни инструменти, които разкриват природните явления. Чудесна дестинация за вашите почивки през по топлите месеци от годината. Самият
вход  за посещение на парка е на цена 1 евро, като в  едната част се издига и статуя на Аристотел, инструментите му са пръснати по тревата. Ще откриете  оптични дискове, компас, слънчев часовник, водна турбина, както и параболични рефлектори и много  други. Също така и  телескопи, с които спокойно  можете да разгледате  околността и връх Атон.

Може да отидете и до  Филипи, като се поинтересувате от  туристически агенции за повече информация. Това е името на древен град  намиращ се в Северна Гърция и е основан от Филип II през 356 година пр. Хр.  В днешно време си вижда малка част , като останките  се намират на около 15 километра от град Кавала.

Решете кои ще бъдат вашите дестинации за почивки в чужбина и добавете Гърция към тях. Първата Световна Война е била причината за прекъсването на  арехологическите разкопки .Били подновени през 1920 година и до 1937 година са били открити гръцкият театър, , базилики A и B, форумът, градските стени и баните. След Втората Световна Война се изкопават Епископския квартал както и осмоъгълната църква. Една базилика до музея и още 2 до некропола в източната част на града също са били открити по това време. Ако решите да го посетите то входната такса е 5 евро. Може да видите и Форт Лисе , който е  военен музей близо до село Охиро.
Музейните експонати включват много огнестрелни оръжия, които са принадлежали на различните армии.  Поне веднъж годишно си направете това удоволствие с вашето семейство да пътувате до места, които не сте виждали.