Categories
Без категория

Защо да изберем PVC дограма

PVC дограмата е една от най-харесваните и поръчвани дограми. В това можем да се убедим, просто като се огледаме около себе си. Сигурно си задавате въпроса с какво тя е по-добра от другите типове дограма.

На първо място, майсторски направената и добре поставена ПВЦ дограма ще намали значително сметките ви за ток през зимата. Това е така, понеже тя си отличава с отлични изолационни качества, което я поставя крачка напред пред другите видове дограми и особено, пред тази от дърво.

Освен с топлоизолацията, PVC дограмата се слави и със звукоизолацията си. Тя осигурява защита на дома ви от глъчката и врявата отвън и вие имате възможност да си почивате пълноценно по всяко време на денонощието.

Ако трябва да се направи съпоставка между дограмата от алуминий и PVC дограма, отново печели втората. Тя предотвратява формирането на конденз и създаването на плесен и влага в жилището ви.

Стойността на една PVC дограма е много по-приемлива от тази на алуминиевата и дървената. Това не е никак маловажен факт за потребителите, особено в последните години. Желаещите да си доставят PVC дограма, могат да закупят готова дограма или да дадат поръчка за нея, като заявят всички свои изисквания. Числото и вида на  профилите, стъклопакетите или обкова, остава лично решение за всеки. По принцип, PVC дограмата се предлага в голямо разнообразие от разцветки, освен в традиционното бяло. Можете да намерите даже дограма, която на вид и цвят е като изработена от дърво.

Наред с всички останали свои качества, този тип дограма няма нужда от много грижи. Тя е устойчива и може да функционира добре много повече време от дървената, чиято пълноценна работа ще трае само няколко години, и то с доста внимание от ваша страна.

Също така, трябва да отбележим, че PVC дограмата може да се преработва лесно и по този начин помага за опазването на околната среда.