Categories
Без категория

Зрителска истерия преди старта на „Пепел от рози“

На 04.01.2012 год. в 11:41 часа, на сайта на bTV беше качено промо видео на новия турския сериал, който ще акостира в българския ефир. Става въпрос за „Пепел от рози“, сериал, на който се възлагат надежди да постигне и надмине успеха на вече легендарните „Перла“ и „Листопад“.

След излизането на новото промо видео, в средите на българските телевизионни любители започна революция. Промо клипът на „Пепел от рози“ вече е прегледан над 45 000 пъти, а под него зрителите изказват масово своето нетърпение преди започването му. Истерията стигна до момента, в който в българското интернет пространство плъзнаха цели епизоди на турската драма, за които дори бяха изработени специално субтитри от закоравели фенове.

„Пепел от рози“ дори се сдоби със свой собствен блог, където ежедневно се публикува информация за развитието и всичко любопитно около сериала.

За да разберете зрителската истерия преди старта на „Пепел от рози“, е нужно просто да хвърлите едно око навсякъде из българския интернет, където има нещо за „Пепел от рози“ и възможност за коментари под него. Зрителите изобилстват от истерично очакване и молби към bTV за това сериалът им да бъде в най-гледането време – от 20 часа. Мнозина се молят и да бъде поставен преди „испанския“ сериал, който определят като „тъп“ и „никой не го гледа“.

Зрителската истерия в интернет е само горната половина на айсберга на жаждата за интересни и засукани ориенталски истории. Какво ли можем да очакваме от възрастните дами и господа, които не използват компютър, но въпреки това очакват с не по-малко нетърпение появата на „Пепел от рози“? При всички положения, „Пепел от рози“ е свеж бриз за българския телевизионен фен на сериалите и за това свидетелстват чудесно коментарите, които споменахме по-горе.

И ако оставим настрана правописа на „коментаторите“ и изходим от причината за мъчителното изписване на тези коментари, ще установим, че зрителите наистина нямат търпение да се насладят на поредната турска драма с етикет „Пепел от рози“. Дали сериалът ще дойде с бленувания успех не е ясно, но е факт, че българският телелюбител и този път няма да пропусне да се закотви пред телевизионния екран. Най-вероятно в телевизионния праймтайм.