Categories
Без категория

Из Aмерика с колело

Придвижването с колело е малко подценявана дейност. Колоезденето е последното нещо, за което човек се сеща, когато става дума за планирането на предстоящата ваканция. А не бива да е така. Колелото всъщност е един чудесен начин да се видят повече от забележителностите на града, към който се отправяте и едновременно с това да се поддържа добра форма, дори и по време на почивка. Не е задължително въртенето на педали да бъде извън града, някъде в планината или из отдалечени кътчета, има редица градове, които предлагат много добра среда за любителите на колелетата. Много по-добре е да изберете подобен вариант за придвижване в градски условия, отколкото да разчитате на градския транспорт или на обикновено скъпите таксита. Ето няколко града в САЩ, които спокойно можете да разгледате с колело.

Чикаго, Илинойс (самолетни билети до Чикаго)

В Чикаго има 141 мили маркирани алеи. Едно пътешествие на велосипед ще ви се отрази добре на разходката из ветровития град. Тук също ще намерите и значителен брой обществени места, където да оставите колелото си на сигурно място, докато разглеждате града. Има цели 12 хил. „паркинга“ за велосипеди. В този дружелюбен към велосипедистите метрополис можете да направите класически тур с колело из парковете по бреговете на езерото Мичиган например.

Медисън, Уисконсин

Медисън е столицата на щата Уисконсин и не е от най-известните места, които биха ви хрумнали, когато решите да обикаляте САЩ. И все пак, ако сте любители на обиколките с колело, това е градът за вас. От 70-те години на сам градската управа гради различни алеи за велосипедисти и към момента градът може да се похвали с 120 мили колоездни маршрути, както и с 60 мили обособени платна за велосипедисти. Тук алеите обграждат целия град или пък минават директно през кампуса на университета в Уисконсин.

Тъксън, Аризона

Тъксън може и да е вторият най-голям град в Аризона, но пък атмосферата му е на малко градче, заобиколено от странни по форма планини и велосипедни алеи, които ще ви разходят покрай сгради от XX в. Струва си да посетите и националния парк Сагуаро там, отново на колело.

evtinibileti.net – D.D.