Categories
Без категория

Инсталиране на СОТ – цени

В наше време, когато опитите за влизане с взлом в частни домове се превръщат в ежедневие, все повече хора търсят начини да защитят дома си и вещите в него. Някои слагат метални врати, а други монтират СОТ в домовете си. Именно за включването на СОТ искам да си поговорим в тази тема.

Знаете, че колкото по-голямо е търсенето на даден продукт или услуга, толкова по-голямо е и неговото предлагане. Та в този ред на мисли, понеже все повече хора търсят фирми за СОТ, съответно и броят на фирмите занимаващи се с тази дейност се увеличава всекидневно. Поради тази причина, преди да се хвърлите на сляпо на дадена СОТ фирма, прегледайте офертите и на други фирми и преценете коя е най-подходяща за Вас.

Цената по първоначално включване на СОТ се формира на база няколко елемента – самата охранителна техника, монтажът й, и първоначалното включване. Всеки от тези три компонента си има своя цена, а комплексната цена се образува, когато те се съберат.

Някой СОТ фирми предлагат промоции, като например предоставяне на безплатна техника, ако се сключи договор за определен период от време, безплатно включване, ако вече сте имали СОТ и разполагате с охранителната техника, ползване на охранителна техника под наем, без да я закупувате или безплатен монтаж при закупуване на сигнално-охранителна техника.

Трябва да знаете също, че за включването на СОТ се плаща веднъж, но с това съвсем не свършват разходите по него – ежемесечно се плащат такси, които варират между 20 и 30 лв за частни лица , и около 40 лв за фирми. Някои фирми правят отстъпка, ако предпочете да заплатите предварително за няколко месеца, а при други предплащането е едно от задължителните условия.

Та в крайна сметка, когато избирате фирма за СОТ, имайте предвид не само първоначалните такси за включване, но и размерът на таксата, която ще заплащате всеки месец. Най-изгодната СОТ такса в момента е на Боду СОД! Важно е да се знае също, какви суми възстановява фирмата, при евентуални нанесени щети на жилището Ви (дано не се случва, но все пак…).