Categories
Без категория

Интериорен дизайнер – Защо ми е необходим?

Стените в спалнята ви от миналата година са покрити с проби от латекс в люлякови тонове (това като че ли беше добра идея в онзи момент)? Петнайсет годишния полиестерен мокет, залепен на дюшамето от предишния собственик, отдела сиви, мъхести кълба, разпилени на всякъде? А в дневната все още личат опитите на половинката ви да сътвори каминта, За която винаги сте си мечтали? Не, че ви липсват идеи, но незнайно как миналата зима се превърна в тази, а лятната почивка отлетя неусетно, а вие все още не сте успели да направите интериора на дома си. А всичко изглеждаше толкова лесно и забавно в началото. Това, от което имате нужда е някой, който да ви помогне да се организирате, да насочи вашите идеи в правилната посока и да ви каже колко ще ви струват те! Дошло е времето, когато трябва да се свържете със специалист в областта интериорен дизайн.
Ще си кажете “Уау! Това не е ли много скъпо? А какво ще се случи ако те превърнат апартамента ми с високи тавани в центъра на София, в лъскав шоурум за мебели? Как да се престраша да направя това първо “телефонно обаждане”?

Не се притеснявайте! Дизайнерите са професионалисти! Те са там за да Ви предложат качествена услуга, отговаряща на вашите разбирания и желания.

При голяма част от интериорните студиа, Първият разговор е опознавателен и за двете страни. Това означава, че можете да натопите връхчетата на пръстите си в дълбоките води на дизайна, Без ви това да струва нищо.

И така, какво можете да очаквате от тази първа среща? Вашият дизайнер трябва, поговори с вас, да огледа съществуващата обстановка, да прецени вашия вкус и да определи стила фаворит за вас. Покажете му помещенията, в които искате да промените интериора. Ако имате подбрани снимки на неща, които ви харесват или не, донесете и тях.Интериорният дизайнер трябва да ви разпита как прекарвате вашето свободно време, за семейството ви, за цветовите ви предпочитания, дали имате домашен любимец, дали приемате често гости в къщи. Като се запознае със стила ви на живот и анализира вашите изисквания, той ще е на ясно с първите градивни елементи на бъдещия интериорен дизайн.

Ако има втора среща, значи сте останали доволни от първия разговор и вече сте подписали договор за разработването на вашия интериорен дизайн. Дизайнера трябва да е подготвил идеен проект с разпределение на мебелите, Цветови комбинации, обработки на стените, решения за осветление, предложения за текстили и подови настилки.

И веднага ще се запитате – “? Ами ако не ми харесва това, което ще ми предложат”. Повечето дизайнери ще “се върна на чертожната дъска”, докато не останете доволни.
Един клиент веднъж ни каза че дизайна, Който му предлагаме е “точно това, което аз исках, но никога не съм знаел, че искам точно това”. Дизайнерите са добре обучени и разполагат със знания и ресурси за да разработят дизайн, Точно за вас. Те могат да ви помогнат да видите една стая в изцяло нова светлина, само чрез добавяне на някои вградени мебели, Нова Цветова Схема, завеса с различен дизайн, Или чрез ре-организиране на мебелите. Дизайнера ще комбинира елементите в интериора, Така че да те са в пълна хармония един с друг и да придадат на атмосферата “духът на бъдещите Коледи”:).

Така например, трябваше да разработим интериорен дизайн за мезонет в Банско. Изискванията линия бяха основната на дизайна да следва традиционните характеристики на банския тип къщи, пречупени през съвременния поглед. Крайния резултат очарова нас и клиента и в момента той се наслаждава на своя мезонет. Разбира се, този интериор е създаден за съответното място и следва спецификата на архитектурата и околната среда. Естествено, такъв тип дизайн ще е в конфликт с модерната градска среда, която предполага коренно различен подход и настроение.

Един добър дизайнер ще ви преведе през пътища на интериорния дизайн, Ще доразвие вашите мечти и ще ви помогне да създадете желания от вас интериор, Без да налага своя личен вкус. Дизайнерите са там, за да работят за вас и да ви помогнат да постигнете целта си.