Categories
Без категория

интериорни врати

Замисляли ли сте се колко производители на интериорни врати съществуват в България? В бума на строителството до преди няколко години търсенето на врати рязко се повиши поради изникването на все по-нови и нови хотели и блокове. В България започнаха да се предлагат интериорни врати собствено производство на различни мебелни фабрики и официални дистрибутори на производители на интериорни врати основно от Европа и Азия.

Цялата тази история направи пазара на интериорни врати твърде динамичен. Последва понижаване на цените, повишаване на качеството и като че ли всичко си дойде на мястото. Пазара предлагаше и ниски и високи цени на интериорните врати, и такива с по-ниско и по-високо качество … разбира се според цената.

Днес обаче нещата не стоят по същия начин. Строителство почти няма. Дълговата криза в световен мащаб рязко повлия на стоителството, а от там и на търсенето на интериорни врати. Свиването на пазара е налице във всички отрасли на икономическото развитие на страната – не само в строителствот, но и в банковото дело, шивашката промишленост и прочее.

Кога нещата ще се променят ? Не се знае. Определено раздвижване на пазара на интериорни врати ще има тогава, когато икономическите показатели на страните от Европейския съюз станат поне приемливи – ниска безработица, бюджетен излишик и прочее.

Най-качествените врати на пазара са с марка Sapeli. Doordecor е българският представител на чешкия производите.