Categories
Без категория

Историята на часовниците Pulsar

Часовниците Pulsar са една от марките произвеждани от Seiko Watch Corporation of America (SCA).

PULSAR стъпва върху световния пазар на часовници с първия по рода си изцяло електронен цифров часовник. Днес PULSAR продължава традицията си с нови колекции, които са толкова индивидуални, както и отличителни.

Часовниците Pulsar се раждат в ерата на оптимизма.През 1970 година всичко е изглеждало постижимо – космическият полет от мечта е станал реалност,компютърните науки са се развивали с главоломна скорост.
pulsarp1-300x226-6645283
През пролетта на 1972 година Pulsar пускат на пазара първият в света изцяло електронен цифров часовник,който използва светодиоди за показване на часа. Часовникът е бил измислен от българският и американският изобретателПетър Димитров Петров.Той е бил произведен с корпус от 18 карата злато.Часовника е струвал 2100$.

През 1975 година пък Pulsar произвеждат първият часовник с вграден калкулатор.
Seiko Corporation придобива марката Pulsar през 1978 година,а от 1981 година марката часовници се произвеждат с кварцови механизми.През 2005 година Pulsar представи и своя хронографен часовник произведен от корпус от благородна стомана и каишка от полимерен материал (силикон).

Всички часовници Pulsar се произвеждат с минерални стъкла ,а водоустойчивоста им е различна от 5 до 10 АТМ Въздушно налягане.Компанията произвеждаща марката часовници Pulsar предлага освен хронографи, но и дамски часовници.Някой от моделите им са инкрустирани с камъни Сваровски.

Часовниците Pulsar се считат за средния клас часовници произвеждани от Seiko и по-високият клас часовници от Lorus.