Categories
Без категория

История на ПВЦ прозорците

Историята на ПВЦ прозорците е достатъчно дълга – поливинилът е изобретен още през 1835 г. Въпреки това, години наред не били намерени индустриални приложения за него, и едва през 1912 г. възниква идеята за създаване на ПВЦ прозорци от този материал. ПВЦ прозорците победоносно завзели Европа и САЩ през 50-те години на ХХ век. Техният удобен дизайн бързо спечелил любовта на хората и производството започнало да расте бързо.

След края на Втората световна война, имало недостиг на материали като дърво, алуминий и стомана, затова германците, в усилията си да се възстановят, започнали да използват ПВЦ рамкирането. До 1959 г., компанията BF Goodrich – производител на ПВЦ, решила да опита в производството на ПВЦ прозорци и започнала да предлага елегантен ПВЦ дизайн, подобен на дървените или металните рамки на прозорци.

Постепенно започнало подобряване на дизайна на ПВЦ прозорците и изникнали нови решения, които бързо се превръщали в реални модели. Съвременните ПВЦ прозорци дават на собственика по-големи възможности за използването му. Модерният материал, използван за прозорци, не бил податлив към нежеланите реакции на влагата, студа и ултравиолетовите лъчи. Ето защо, той можел лесно да се използва при всякакъв климат.

В повечето европейски страни, ПВЦ прозорците се появили сравнително наскоро и едва през последните години те станали наистина достъпни за повечето хора. Тяхната популярност нараства бързо. Дори и новите сгради вече са построени с вградени ПВЦ прозорци. На пазара има много компании, които предлагат прозорци за всеки вкус!

Единиците стъкло се използват не само за прозорци, а също и за балкони и лоджии. Това е особено вярно за тези, които планират да използват ПВЦ на балкона, като допълнителна стая в апартамента. Постепенно цените на ПВЦ прозорците стават дори още по-достъпни, а тяхната популярност дори още по-голяма.

„В начале 2006 года компания на Rheinplast успешно прошла сертификационный аудит по международному стандарту качества DIN EN ISO 9001-2000. Сертифицирующая организация TUV NORD CERT гарантирует, что требования международного стандарта выполнены, а это в свою очередь свидетельствует об ответственности перед клиентом и стремлении к качеству в любом аспекте.“

Днес, ПВЦ-то е втората най-продавана пластмаса в света и в тази индустрия работят повече от 100 000 души само в Съединените щати. ПВЦ прозорците са с ниска цена, добра гъвкавост и представяне и затова са избор за десетки индустрии като здравеопазване, комуникации, космически изследвания, автомобилна промишленост, търговия на дребно, текстил и строителство.