Categories
Без категория

Какво в същност са директориите за статии

Какво в същност са директориите за статии? Те могат да бъдат най-нормални блогове или уеб сайтове в които всеки регистриран посетител може да add-не своя статия вътре. В повечето случаи директориите за статии имат категории, за да може потребителя да запише неговата статия в най-релевантната според статията му категория.

Какъв е смисъла и файдата от това да пуснеш текстово съдържание в директория за публикации? Логиката и печалбите от това са двустранни.

От една гледна точка, директориите за статии са посветени за SEO специалисти, където умело могат да напишат статия, която да е релевантна на уеб сайта, който са се наели да оптимизират. В тази публикация в повечето случаи се разрешават да се слагат линкове към любим от user-а адрес, които са dofollow. Така SEO-то си спечелва хипер връзка от тематична статия, която е на външен домейн и най-вероятно ще задължи търсещата машина да добави желаният от него блог на по-челни позиции.

От друга гледна точка, директориите за статии са доста ползотворни и за посетителите. Когато посетител си избере някоя добра директория, той би могъл да си избере категория, която го интересува и да чете статиите, които са добавени там. Така той сам ще разбере неща, които го увличат и хипотетично ще кликне на някой от линковете поместени в наличната статия. Така се привлича и директен трафик от хора, без да се надяваме най-много на търсачки като Google.

Всяка една директория за статии си има претенции за прибавяне на статии. Все повечето БГ директории имат донякъде еднакви условия, като основното такова е – публикацията, която пишем да бъде уникална. Тоест – да я няма на друг URL в Интернет.

Има и условия за минимален брой думи – често, трябва да са 300 думи и не повече от 3 външни връзки.
Ако авторът се съобрази с тези критерии няма никаква пречка публикацията, която е сложил да бъде одобрена и той да си получи трите линка от нея.

Една от хубавите директории за статии е RadioWish.net. Тя е сравнително нова и статиите в нея са малко, но пък домейна е стар и има история пред търсачката Google. Ето защо и PageRank-а му е 3.

Елате в нашата директория RadioWish.net и публикувайте лесно вашите текстове.