Categories
Без категория

Какво трябва да имате когато тръгнете на круиз

Какво трябва да имате когато тръгнете на круиз

Първото което трябва да знаете че , че  няма значение дали круизът е по луксозен или не, компаниите се грижат за семействата. Важно е да изберете самото място до където са  круизи . Ако тръгнете с малки деца, първият въпрос , който е дорбе да си зададете е дали на тази възраст ще оценят къде са и какво виждат.Ако все пак тръгнете, бъдете сигурно, че ще има и други  деца, с оито спокойно могат да си играят и да завържат приятелства.

Запомнете, че цялата отговорност  за личните ви документи, и да бъдат на лице всички е  изцяло и само ваша. Разбира се изискването за международен паспорт както и лична карта е валидност  шест месеца след края на пътуването. Има случаи когато се налага международните паспорти, да бъдат оставяни на рецепцията на борда на кораба, тогава трябва да разполагате с лична карта или пък  с шофьорската си  книжка, за да може да слезете или да се качите на борда, круизи компаниите  не носят отговорността, ако някой от пътниците не е допуснат на борда, заради  липса на документи.

Не винаги круизните компании осигуряват застраховки,  затова е препоръчително да се поинтересувате  затова дали в пакета е и включена самата застраховка и ако пък не предлагат, е добре да си направете сами медицинска  застраховка преди да отплавате на път. Те  не носят отговорност , ако се случи нещо с багажа, който носите преди да стъпите на борда също неотговарят. Съществуват и застраховки на багажа, може да си направите.

Като тръгнете на подобно пътешестие е добре да се обърнете към туроператори, с които работие по отношение на ваксинациите, които  се правят според местата, според които ще посетите. В Европа не е необходимо някакви ваксини, но за  екзотичните  страни  е хубаво да се поинтересувате за желателните ваксинации, които трябва да си направите преди заминаване.