Categories
Без категория

Как да е чисто без да чистим

Почистване на дома… колко ли от съвременните дами, или пък господа, в това забързано ежедневие могат да си позволят да отделят няколко часа седмично в бърсане на прах, чистене с прахосмукачка или миене на пода без да бъдат безкрайно отегчени или притиснати от недостигащото време. А на колко ли от тях изобщо не им минава през ума, че този дом има нужда от ежедневно чистене?!

Последните десетилетия видяхме безкрайни на брой успешни и неуспешни опити да вкараме високите технологии в деня си, за да улесним поне мъничко живота си (друг е въпросът доколко го улеснихме и дали не станахме зависими от едни машинки, които контролират дори съня и мислите, но…)

Ето че учените измислиха и универсалния метод за постоянна чистота!!! Нано покрития за повърхности.

Може и да звучи малко по-технологично, отколкото сме свикнали по отношение на миенето на плочките в банята, например, но факт е, че най-после и до България достигнаха тези лесни за употреба, но много ефективни средства.

Какво точно е нанопокритието? Нанопокритието е безвредна течност, която се нанася с пулверизатор, изсъхва и ефектът е налице – невидим слой, предпазващ от проникване на каквито и да било вещества и напълно изолиращ от всякакви вредни влияния.

Крайният резултат е поразителен:

изливаш си кафето на седалката в колата, попиваш със салфетка и …. няма петно,

изпускаш си сладоледа на дивана, избърсваш с кърпа и… няма петно,

капнало е масло в гаража, почистващ с вода и… няма петно,

започва да вали дъжд и не само, че няма да ти изцапа прозорците, ами и ще ги измие.

Предимствата са много – от пълната защита от замърсяване и предпазване от увреждане, през продължителното действие (до 15 години), до фактът, че продуктите са безвредни за човека и околната среда.

Все пак учените измислиха толкова много полезни неща (е, и един куп щуротии), че беше въпрос на време да вложат малко повече усилия и в това да улеснят малко домакинството на дамите.

Не знам дали всеки би искал да ги използва дали от незнание и от нещо друго, въпреки че аз намирам за безумие да се лиша от подобно удобство, но поне всеки би трябвало да отдели няколко минутки, за да се запознае с чудесата на високите технологии.