Categories
Без категория

Как да заблестят отново златните бижута

Да поддържаме златните си бижута в добър вид е сравнително лесно и е възможно да се извършва у дома. Въпреки, че златните бижута няма да потъмнеят като други метали, те биха могли да съберат мръсотия и да намалее блясъка им. За да поддържате златните си бижута да изглеждат като нови, следвайте тези няколко трика.

Сапунка и вода

Вярвате или не, но можете да почистите злато със сапун и вода, но това се прилага успешно на бижута, които са гладки и нямат скъпоценни камъни по тях. За целта напълнете малък съд с топла, но не твърде гореща вода и налейте малко препарат за измиване на съдове. Сложете бижуто в разтвора за 20 минути. После изплакнете и използвайте суха памучна кърпа, за да подсушите бижуто. Чрез този трик ще изчистите всички мръсотии от козметика и всекидневно носене, и безпроблемно ще възвърнете стария блясък на вашите бижута.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, можете лесно да го изчистите в дома ви, без да се притеснявате, че ще повредите скъпоценните камъни. От изключително значение да не поставяте бижуто в сапунка, тъй като тя може да влезе в тесните пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. В този случай следвайте процедурата описана по-горе, но вместо да потопите бижуто в течност, намокрете сух парцал в течността и нежно го изтъркате с нея. За изсушаване използвайте отделна кърпа. После поставете бижуто да поизсъхне, в случай че е влязла вода в него да може да се оттече без затруднения.

Почистване на трудно достъпните места

В случай че вашите златни накити имат трудно достъпни за почистване места, просто потапяне в сапунка няма да помогне. Вземете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за изчистване на трудно достъпни места.

Почистването на златни бижута в къщи е сравнително лесно и е безплатно, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимото си бижу.