Categories
Без категория

Как да изберем интериорна врата и паркет

Обзавеждането на домашният кът е значителен процес, който се нуждае от подготовка и рамисъл, тъй като от него зависи комфорта и уюта, в който ще живеем, също така и това дали мястото което обитаваме ще се превърне в дом. Когато избираме мебели, цвят на стените, дизайн, ние всъщност избираме средата, в която ще живеем. Не е важно дали ще предпочетем дома ни да има модернистичен, класически, ренесансов или някакъв друг вид, една много важна част от обзавеждането му са красивите интериорни врати и паркета.

Паркетът е един от най-красивите и същевременно естествени и екологични варианти за облицоване на пода. Той е  лесен за поддържане и на практика е подходящ за всяко помещение.  Паркета най-често се изработва от масивна дървесина от габър, орех, акация, бук, дъб, ясен или череша.  Паркета реално може да се комбинира с всякакви мебели, като ако е нужно цвета му може да се променя с нанасяне на нов лак. Добра идея е да се опитате да съчетаете цвета на всички дървени мебели с цвета на паркета и вратите в дома ви. Въпреки издръжливостта си и лака който го предпазва, паркета не раядко получава малки наранявания които лесно се премахват с изтъргване на горният слой от паркета. Тази операция е известна като циклене на паркет и се извършва със специализирани инструменти.

Интериорните врати са задължителни поради две причини – практическата и естетическата си роля. Невъзможно е да има стая без вход, защото така тя става неупотребима – в нея ще бъде невъзможно да се влиза. Мястото на входовете е важно за удобството и безпроблемното преминаване между отделните стаи в жилището.

След като дома ни има места за влизане, той трябва да има и врати. Интериорните врати затварят праговете към различните помещения. Те са преграда която редуцира достъпа до съседната стая. Вратите са изключително важни, понеже позволяват отопляването или охлаждането само на една стая. Също така, една затворена врата гарантира комфорт, спокойствие и сигурност на лицата зад нея – те имат правото да избират кой да получи разрешение да премине през нея. Дефакто, вратата е нещо като щит – отблъсква студа по време на зимата, не пропуска топлина през лятото, възпрепядства неканените посетители.

И макар че абсолютно всяка интериорна врата, която бъде поставена на входа ще служи еднакво добре, изборът не е лесен – вратата трябва да отговаря на останалата част от обзавеждането на къщата. Можете ли да си представите как би изглеждало жилище с черни врати и оранжеви тапети – пълна безвкусица. За да дадем на семейното гнездо стилен и изтънчен вид, внимателно трябва да изберем модела и цвета на интериорната врата. Поради това че вратите са поставени на възлови места във дома, те неминуемо попадат под критичния поглед на гостите.  По тази причина трябва внимателно да се замислим за избора на врата – тя трябва да се съчетава по цвят и стил на останалата част от жилището, да си отива с мебелите и с подовата настилка. С една дума – вратата трябва да е в тон с останалата част от интериора.

Добрата новина е, че в днешно време в България се предлага голямо разнообразие от интериорни врати. Ако проверите, ще се изненадате колко много модели, цветове типове ефекти предлагат производителите. Без значение как сте обзавели жилището си, експертите от производителите на интериорни врати ще ви помогнат да изберете продукта, от който се нуждае вашето жилище.

Интериорните врати са важен детайл от обзавеждането на къщата. Подходяща е интериорната врата, отговаряща на целия дизайн на дома. Поради това че вратите се набиват изключително много на очи, техният избор трябва да бъде старателно премислен. Най-подходящото действие при избора на врата е да потърсим помощ от професионалист.  Производителите на интериорни врати могат да ви дадат полезни съвети при обзавеждането на вашия дом. Когато избирате врата, не се колебайте и потърсите помощ. И помнете, че освен практическата функция, която имат, интериорните врати носят комфорт и уют в дома ви – те са важна част от вашия дом.