Categories
Без категория

Как да повишим топлоизолацията си в домът си ?

Как да повишим топлоизолацията си в домът си ?

Хубаво е при вратите да бъде поставен един делител който създава една по – голяма стабилност на самата  врата като  не й позволява да  – провисне. Друго,което е полезно да знаете, когато монтирате стъкла на студено, то те  се слепват, защото стъклопакетите обикновено се правят на топло и от самият студ на  въздухът в тях се свива и се  засмукват  стъклата.  Има начини, благодарение, на които при дограма и поставяне на стъклопакет може да се избегне като поискате  по-дебели стъкла или просто  да си поръчате един допълнителен вертикален кемпфер, който макар , че ще утежни цената на позицията с не повече от само  2 – 3%, но пък си заслужава, за след това. Във всички случай цената на квадратният метър може да бъде изчислена само  след като се вземат предвид всички видове особености на Вашия случай и тогава ще бъде дадена и обща стойност на позицията.

Важно е да отбележим, че самият звук, успява да  премине лесно и през еднакво дебели стъкла, като например 2 по 4 mm.Но  ако сложите 4 и 5 mm, ще има малко по-добър ефект с дограма, все пак това е целта. Но на съвсем друго ниво е самата звукоизолация при  троен пакет със стъкла, които са например, 4 –  5 и 6 mm, също така  ако изберете да сложите дограма,  разстоянията между тях са различни на стъклопакета , то тогава  ефектът наистина е голям.
Важно е да знаете, също, че колкото по-нисък е самият коефициентът К, то толкова и  по-добра е вашата  изолация. Ако искате да се повиши топлоизолацията , трябва да се използва стъклопакет от – нискоемисийни. Има и други варианти  за повишаване на топлоизолацията, като  се замени въздуха във вътрешното пространство на самият стъклопакет с аргон и тогава К-стойността ще  намалее  допълнително с още поне 0.3-0.4 W/м2.