Categories
Без категория

Как да подбираме качествени авточасти

Няма нищо вечно, както сигурно знаете и поради тази причина всяка кола се нуждае от нови или купени втора употреба авточасти. Поради лошото състояние на повечето пътища в България, голяма част от собствениците на автомобили са принудени все по-често да използват скъпите услуги на майстори или автосервизи за да ремонтират повредите по автомобила си. Някои прибягват до пазаруването на авточасти втора употреба от Интернет или от автоморги, тъй като си спестяват значителни средства от цената на ремонта на автомобила.

С все по-бързото навлизане на Интернет в живота ни, все по-често става пазаруването на стари и нови автомобилни части от там. Причините за това най-вече са две – по-лесното откриване на нужните части и значително по-ниските цени, на които се предлагат, отколкото ако бъдат закупени директно от производителя или сервиза в който ще си оставите колата за ремонт. В мрежата има десетки сайтове за авточасти и форуми, откъдето можете да откриете хиляди обяви за продажба на всевъзможни части, но все пак не трябва да се доверявате сляпо на това, което пише в обявата, защото в Интернет се крият и много измамници, които само чакат удобния случай, за да излъжат някого и да му вземат парите. Никой не е застрахован от подобни измами, но все пак съществуват няколко начина с помощта, на които максимално ще се предпазим максимално от такива измамници.

На първо място пазарувайте само от потребители с добър рейтинг, в случай, че пазарувате от сайтове като Ebay, Amazon или други подобни. Aко пазарувате от България може да изискате телефонна връзка с потребителя, за да се уверите, че продавача е сериозен и не на последно място, винаги изисквайте опцията „Виж, преди да платиш”, ако използвате услугите на някоя куриерска фирма.

Ако пък пазарувате от някой онлайн каталог за авточасти, проучете добре в мрежата неговата репутация и качеството на автомобилните части които предлага.