Categories
Без категория

Как да си изберем лаптоп батерии?

Лаптопите завладяват все по-голям пазарен дял за сметка на персоналните компютри и това се дължи най-вече на тяхната мобилност. Ако искате обаче да се възползвате в максимална степен от тази мобилност трябва да сте сигурни, че вашите лаптоп батерии са достатъчно трайни. Ако не отговарят на изискванията ви и се изтощават прекалено бързо, тогава имате нужда да си закупите нови батерии за лаптоп.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато си избирате нови батерии е репутацията на марката, която закупувате. Има достатъчно много марки производители на лаптопи така, че ако бюджета ви го позволява най-добрият ви избор ще е преносимия компютър и батерията да са произведени от една и съща марка. Някои марки обаче поставят изключително високи цени на своите батерии така, че ако цената ви е прекалено висока можете да закупите продукти и на друга марка.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е вида на батерията. Те биват три основни вида: Никел- кадмиеви – това е най-стария тип и не се използва в съвременните преносими компютри; Никел-метал-хидридни – исторически заместват Никел кадмиевите батерии, но също са доста остарял модел и почти не се срещат днес; Литиевойонни – това е най-новия тип, който се използва масово във всички нови преносими компютри използват този тип батерии. Имайте предвид, че обикновено само един вид батерии за лаптоп Toshiba, Dell или HP ще ви свършат работа, затова трябва да сте запознат какво точно търсите.

Друга много важна характеристика на батериите е тяхната мощност. Тя се измесва във волтове и ампери, но всеобща практика е производителите да отбелязват амперите в милиампери, като 1000 милиампера се равняват на един ампер. От тези показатели зависи и колко издържлива ще е батерията ви. Ако пък искате да изчислите точната мощност, просто умножете ватовете по амперите и ще разберете колко мощни са вашите лаптоп батерии.

Използвайте тези съвети при избора си, за да се убедите, че те наистина са полезни и ще ви свършат работа.