Categories
Без категория

Козметика за лице за прикриване недостатъците на кожата

Мечтата на всяка жена е да има гладка кожа без недостатъци, без черни точки, пъпки и бръчки, точно както моделите представени на страниците на модните списания. Много малко от жените обаче осъзнават, че това са нереални образи създадени с помощта на компютърен софтуер. Въпреки това жените са си жени и винаги искат най-доброто за себе си, когато става въпрос за красота и външен вид. Ето защо те използват различни видове козметика за лице като фон дьо тен и коректори, които при правилно прилагане могат да помогнат за скриването на всички недостатъци по лицето. Ако не знаете как се ползват тези два продукта и какви са разликите между тях, тук ще намерите достатъчно информация, която може да ви бъде от полза.

Коректор срещу Фон дьо тен: Разликите

Основната разлика между коректор и фон дьо тен е, че първият се прилага само в проблемните зони на лицето като белези, пъпки и фини линии, докато вторият се използва за цялото лице. Също така, когато става въпрос за консистенцията коректорът е много по-плътен и съответно по-забележим от фон дьо тена. Повечето коректори на пазара са в малки тубички или с формата на червило, докато фон дьо тена е обикновено в стъклени шишенца или в по-широки тубички.

Коректор срещу Фон дьо тен: Прилагане

Много жени се питат: „Кой продукт се прилага първи?“ Препоръчително е винаги да започвате с фон дьо тен и след това да прилагате коректора.

Стъпка 1 – Винаги започвайте с почистване на лицето и зоната на шията, след което използвайте професионална козметика с овлажняващ ефект, която е подходяща за типа на вашата кожа.

Стъпка 2 – Приложете фон дьо тена по цялото си лице с помощта на пръстите си или със специална гъбичка, като внимавате много при линията на косата. Внимавайте с устните, не слагайте фон дьо тен върху тях.

Стъпка 3 – След прилагането на фон дьо тен използвайте коректора върху проблемните зони, под очите и другите зони, където кожата е по-тъмна. Когато купувате коректор, задължително е той да бъде един номер по-светъл от фон дьо тена ви. Също така обърнете внимание на количеството, което използвате тъй като ако използвате прекалено много коректор, лицето ви ще изглежда изкуствено.

Стъпка 4 – Накрая използвайте пудра на прах, която не съдържа мазнини и има нежна текстура. Това ще помогне на фон дьо тена и коректора да издържат по-дълго време.