Categories
Без категория

Лесни методи за обличане на дете

Обличането на детски облекла на вашето дете не винаги е лесна задача, особено ако трябва да го научите и само да прави това. За да научите детето си лесно да облича своите детски дрехи, може да разделите целия процес на малки стъпки, като го научете първо на последната стъпка. След като то може да направи последната стъпка на задачата, го научете на предпоследната стъпка, след и на предишната стъпка и така нататък. За да е още по-лесн на детето ви, осигурете му от близкия бебешки магазин ластични дрехи.

В ранните етапи, включете в речника си прости думи или фрази (например, риза, паталон, шапка). След това започнете да използвате по сложни фрази, като “промуши ръката си през ръкава”.

Предимство на този подход е, че можете да допълните задачата за обличане с награда за добре свършената работа в края на всяка стъпка. Често това мотивира детето да се старае повече и дава добри резултати по-бързо.

Когато детето ви почти може да се обличаш само (обикновено от три години и нагоре), можете да проверите дали то разбира всяка от стъпките. Това може да направите чрез въпроси от рода на: “Кое е първото нещо, което трябва да се облече?”. Ако то не може да си спомни, може да му помогнете, като му напомните.

Последното нещо, което трябва да запомните е, че винаги когато купувате дрехи от детски магазин, трябва да се съобразявате с това те да са удобни за носене, а не само да изглеждат добре.