Categories
Без категория

Мебелите на бъдещето

В 21-ви век живота на повечето хора е изпълнен с динамика особенно в големите градове като София , Пловдив, Варна и Бургас.  Било то на работното място – в офиса или у дома . Заети в изпълнението на безброй задачи не отделяме достатъчно внимание на мебелите заобикалящи ни и не можем да усъзнаем че, мебелите ни влияят! Нуждата от тях ги прави като нещо обикновенно , но всъщност те могат да вдъхнат всякакво настоение у нас…

Представете си че сте отишли на почивка на ски и нещо което не зависи от вас ,като едно легло – ако то не е удобно, едва ли ще успеете да релаксирате , ще ще ви повлияе отрицателно.. Сега може да кажем че мебелите около нас е от голямо значение за определянето на нашето настроение и емоции. Сега си представете че отново сте на почивка , но в някое малко скромно хотелче – обзаведено доста уютно – това е истински релакс. Мебелите съчетани по правилния начин наистина могат да вдъхнат живот във Вашия дом или офис.

Вече разбрахме че заобикалящия ни дизайн може коренно да повлияе на обстановката. Преди около 5 години ( 2006г) е направена анкета със тема: Какви дивани, спални и легла , мебели , Кухни или мека мебел предпочитате? Из между всички отговори 70% от анкетираните са казали УДОБНИ , а по-малката част красиви , практични и тнт.

Днес в 2011 година направихме проучване чрез една проста анкета в Facebook ( главно жители на град Бургас) : Въпроса остана същия , само добавихме няколко отговора. Естествено пак на първо място са Удобните мебели – но с най-голям ръст е отговорът: ПРАКТИЧНИ. Да това е така! Като се замислим вече новото строителство е толкова прибрано и опростено че на хората им липства място – било то в офиса или у дома. Остава само всеки да си ги подреди персонално: удобство ? дизайн ? практичност ? собствен стил ? търговска марка ? Има достатъчно критерии за които може да помислим … И все пак мебелите остават нещо много индивидуално! Свят като цвят са казали хората!

Отиваме пак на въпроса за практичността: Италианските инжинери са разрешили доста такива проблеми: Гардероб , който се превръща в легло и маса едновременно … от един диван – две легла и тнт.. С нараственето на населението и раждането на 7 000 000 000 жител на света – започваме да се сгъстяваме и нуждата за повече пространство ни притиска във всеки един аспект. Хората-работохолици : няма ли да е удобно служебното бюро да се превърне в спалня..