Categories
Без категория

Модният цвят на косата есен – зима 2012 / 2013 година

Важна роля в преобразуването на външността на една жена може да изиграе цветът на нейната коса. Той ще подчертае или прикрие изразителните черти на лицето, понякога може напълно да промени женската външност. Имайки предвид значението на всеки тон при оцветяването на косата всяка жена може да придобие съвременен и модерев външен вид. Той се постига не само с умело подбрани стилни дрехи, но и със сполучливата прическа в подбран цвят.

Много последователки на модата се интересуват какви са тенденциите в цветовете на косата за зима 2012 / 2013 год.

Отделно от всички останали са кафявите и светлокафяви нюанси на косата. При моделирането на новите прически се налагат и нюансите на злато, допълващи чаровния вид на блондинките.

Въпреки, че пепелносребристият тон в природата не е съвсем естествен, много дизайнери го предпочитат при постигане на модната прическа през зимния сезон.

С една дума, сред най – често използваните цветове са сребърните и златните. Използвайки ги, всяка жена може да се открои в сивотата на деня и да изглежда неотразимо. В допълнение – модни са и светлооранжевите и жълтите, както и пепеляворусите и светлите кафяви тонове на косите.

Наред със златистия, модерен е и пшениченият цвят на косата – един от най – попуярните до този момент. Актуални са както кафявите нюанси , така и черния цвят. Не е желателно да се подбират ярки тонове като лилаво и червено. Цветът на косата трябва да е в хармония с цвета на веждите. В редки случаи колоритното оцветяване на косата е допустимо, даже желателно, като тогава се акцентира на корените на косата, боядисани в изключително ярки цветове.

Подбирайки модерен цвят за косата си през тази зима, трябва да имате впредвид, че основното изискване на сезона е оттенъкът на косата да е колкото се може по – естествен. Дамите с руса , черна или кафява коса могат да бъдат сигурни, че цветът на косата им е в тенденция с модата през настоящия зимен сезон. Много популярни са и светлите къдрици. Огненорижите и медни тонове не са актуални.

Да не подценяваме новите нюанси в цвета на косата. Те могат да постигнат уникален ефект за нашата визия.

Ако избора ви затруднява, консултацията с личния ви стилист, може да помогне.