Categories
Без категория

Може ли Google + да Ви помогне при Търсене на работа?

Може да сте чули за Google + и може да не сте, това е бъдещият гигант във сферата на социалните мрежи. Това е добре, но ако сте търсещ работа, и някой ден попадне във Вашата имейл кутия златен билет на Google, изпратен от един от вашите приятели, или членове на семейството, ще Ви помогне ли при търсене на работа в чужбина или в България? Да, и не, според малко проучване на сайта.

Предимства

Тъй като това е една елитна група, това може да Ви помогне при интервю за работа да споменете, че вие сте на Google +. Ако лицето, което ви интервюират, не е член, ще има определена сума на престиж, участващи в изпращане на покана за него.

Google +, за разлика от други сайтове за социални медии, Ви позволява да контролирате кои части от вашия профил може да се види от всеки член. “Чрез използването на “Кръгове” Google + Ви позволява да изберете, кой вижда Вашите публикации, снимки и видео, обяснява Тони Лий, издател, CareerCast.com.

Можете да добавите и потенциалните работодатели и професионални контакти, във Вашите кръгове, без да е необходимо да Ви добавят те, и можете да определите към кой специфичен кръг бихте искали те да бъдат част от него, като “професионални контакти” или “познати”.

Недостатъци

Тъй като не можете просто да се регистрирате, като на Facebook или LinkedIn, вие трябва да чакате покана.

Понеже това е ново и изключително, възможно е да не можете да намерите там всички хора, които искате да се свържете с тях, ако сте активен на Facebook, дали имате време за друга социална мрежа.

По средата

Има е една функция, наречена “Клубове”, която е групов видео чат, и създателите казват, това може да бъде потенциално полезен интервюта от дълги разстояния и може да Ви позволи да направите едно интервю с милион работодател.

Успех при търсене на работа