Categories
Без категория

Най-ниската държава в света

Всъщност знаете ли коя е най-ниската държава в света? Това е и тази държава, която е най-разпръсната на площ от 90 хиляди квадратни километра. Намира се сред Индийския океан и е разположена на 26 атола и 1190 коралови острова. Това са Малдивите!

Най-високата точка на тези великолепни острова е 2 метра и половина, като средната височина всъщност е едва метър и половина. Ако смятате да прекарате своята почивка на Малдивите трябва да знаете, че това е най-доброто място за гмуркане. Дори да сте аматьор без никакъв опит това е мястото, където ще се влюбите в подводния свят. Температурата през цялата година не пада под 30 и не стига над 40 градуса, като дори в най-големите горещини морския бриз разхлажда въздуха и туристите.

Можете да се досетите и сами, че освен дайвинг маниаци островът е пълен и с рибари. Това разбира се е основната дейност и начин на препитание на тамошното население. Почивка на Малдивите се смята за нещо непостижимо от средностатистическият българин, но всъщност не е така. Има доста туристически агенции, които предлагат почивки там, а гаранцията за незабравимо прекарване е 100%, така че всяка стотинка си заслужава.

Непознати до преди 40 години, днес Малдивите са една от предпочитаните дестинации за меден месец. И с право! Ако изберете меденият ви месец да е почивка Малдиви ще имате възможност да избирате между 89 курорта, всеки с отлично обслужване! Туристическият капацитет на обслужване и настаняване е 17 хиляди легла за над 600 хиляди туристи. Колкото и много да звучи, всъщност тази цифра не успява да задоволи търсенето на пазара, но въпреки това, ако посетите Малдивите няма да заварите прекалена навалица.

Подводният свят на Малдивите е също изключително богат. Освен безбройните видове корали, ако се гмурнете ще откриете невероятното цветово богатство на представителите на морското дъно и безбройните видове риби. Едни от най-интересните представители са риба-платно, риба меч, баракуда, марлин, различни видове акули и много други.