Categories
Без категория

Най-оригиналните часовници за подарък

Сигурно на всеки се е случвало, когато търси оригинален подарък, да не знае какво да избере? Купували ли сте нещо, просто за да не отидете с празни ръце? Знам, че повечето от Вас, да не кажа и всички, ще отговорят с „Да!”. И за да не изпадате повече в подобни ситуации, ние ще Ви дадем идея какво да подарявате на Вашите близки и приятели.

Часовник. Звучи твърде тривиално и стандартно, нали? Да, ама не. Днес на пазара има изключително огромно разнообразие от часовници, които на пръв поглед, дори не приличат на такива. Точно за такива часовници ще си говорим днес. Предлагат се както ръчни, така и стенни часовници, и будилници. И всички те си приличат по едно нещо – тяхната оригиналност и нестандартност.

Сега ще се спрем първо на ръчните часовници. Има такива, които на пръв поглед приличат на най-обикновена гривна, и по никакъв начин не личи, че това всъщност е часовник. При натискането на един бутон обаче, върху гривната се появява часът. Има също и такива, които са лишени от стрелки, но това не означава, че те не отговарят на въпроса „Колко е часът?”, даже напротив – някои показват часа и минутите, чрез оцветяване на циферблата в различни цветове. Други пък имат две сфери, едната от които показва часа, а другата – минутите.

Стенните часовници също много са се променили с времето. Сигурно знаете, че през последните години часовниците без цифри се превърнаха в модна тенденция. Така например, може да вземете часовник, който изглежда като грамофонна плоча, такъв, изработен от дърво с нестандартна форма, друг, чиито циферблат е облечен в дантела, и още десетки нестандартни и оригинални стенни часовници.

Креативните идеи на дизайнерите не подминават и будилниците. Днес може да намерите такива, на които, когато започнат да звънят, определена част от тях просто „отлита”. За да спрете алармата, трябва да намерите липсващата част, и да я поставите на мястото й. Друг модел нестандартен будилник е такъв, който с натискането на един бутон, отразява часа на тавана на помещението.

Няма как да Ви представим всички нестандартни и оригинални часовници, но ако отделите малко време да потърсите, повярвайте ми, ще се затрудните кой точно да изберете. Разнообразието толкова голямо, а часовниците са кой от кой, по-интересни и забавни.