Categories
Без категория

На ски почивка в хотели в Банско

Най-новият български зимен курорт, наскоро открит от чужди туристи се нарича Банско. Курортното селище предлага интересна комбинация между девствената природа и атмосферата на древния български град. Град Банско е разположен в Югозападната част на България, в подножието на една от най-красивите български планини – Пирин, която е национален резерват, включен в списъка на световното природно наследство. Ски-курортът е с национално значение. Много хора го посещават и през лятото, защото той е отправна точка за екскурзии в планината.

Заобиколен от три красиви планини — Пирин, Рила и Родопите, Банско е климатичен планински курорт с мека зима и прохладно лято, което е идеално за разходки. В Банско ски сезонът  е изключително дълъг. Започва през декември и приключва чак в средата на април. Снегът там пада в изобилие и постоянната снежна покривка е около 2м. За да подобрят условията за зимни спортове, инвеститорите са осигурили модерни машини за сняг и за поддържане на наклона на пистите. Има писти както за начинаещи, така и за професионални скиори.

Любителите на сноуборда могат да се насладят на първият на Балканите увеселителен снежен парк. Хора от цял свят идват заради страстта си към екстремните спортове и адреналина. Тук те могат да покажат различни скокове, костюми и възможности. Дори да не можете или да ви е страх да се качите на ски или борд, със сигурност ще се забавлявате, дори само като гледате другите. По пистите за ски на Банско има модерни влекове, чиято обща дължина е около 26 км. До тях се стига с лифт, който е с 8 местни кабини. Лифтът не пътува много дълго. От него можете да видите уникални планински пейзажи. И щом веднъж сте се докоснали до красотата на планинаата ще ви е доста трудно да си тръгнете от там. На началната станция на кабинковият лифт има огромни монитори, показващи картини от различните писти. По този начин хората са информирани за вятъра и температурните условия, преди да започнат изкачването си към склона. Всеки ден скиори и сноубордисти могат да участват в състезанията на новата писта на “Шилигарника”.

Все повече туристи от цял свят предпочитат да прекарат времето и своята почивка в Банско. Ако се двоумите какво да предприемете за коледните празници, мисля че най—доброто решение, което можете да вземете е да прекарате нова година в Банско. Тук можете да практикувате любимите си зимни спортове, да карате зимни, моторни шейни или да се отдадете на релакс. Агенция ONETRAVEL предлага именно това на своите клиенти, хотели в Банско според вашите желания и интереси.

Не се двоумете, защото времето лети. Изберете най—подходящата оферта за почивка в Банско.