Categories
Без категория

Няколко стъпки за избор на архитект в Пловдив

Ако вече е време да построите свой собствен дом или някоя друга сграда, като вила или семеен хотел например, може би се нуждаете от услугите на архитект в Пловдив.

Търсите най-подходящият, но не сте сигурни на кой да се доверите?

Ако търсите наистина добър професионалист, имате няколко варианта, за да намерите архитектурно студио.

Ако вече сте закупили парцел и имате разрешение за строеж, на вас със сигурност ви трябва архитект, който да изготви план на жилищната постройка. В Пловдив има много такива и именно поради тази причина сигурно се чудите кой точно да изберете.

Можете да попитате вашите близки и познати, които наскоро са ползвали подобни услуги и да поискате препоръка от тях. Този вариант е много добър, практичен и лесен, защото можете да видите готовата работа на архитекта, да разгледате неговия план, да видите каква е цената му и така да получите много точна и ясна информация предварително.

Ако не познавате такива хора, тогава ви остава варианта да потърсите сами. Можете да използвате интернет за тази цел – напишете „архитект в Пловдив” и вижте какви са резултатите! Имате възможност да се спрете на няколко от тях, които да разгледате по-обстойно. Вижте какви са техните проекти, какви специалисти работят там и т.н.

Ако сметнете, че някое архитектурно бюро е подходящо, отново не бързайте да го избирате, а вижте какви са отзивите за него в мрежата. Със сигурност ще откриете негативните мнения за него, ако има такива. Ако не намерите лоши отзиви, тогава можете да посетите архитектурното бюро или архитекта на място.

Уредете си среща с него и кажете по какъв начин си представяте всичко – как виждате готовото си жилище. Можете да попитате архитекта за абсолютно всичко, от което се интересувате. Цената също е много важна, за това не се притеснявайте да я разберете още в самото начало. Ако видите, че човека е съсредоточен и ви слуша, ако измисля разнообразни варианти и се придържа към мнението ви, това е знак че той ще се справи добре, за това го наемете и започнете съвместна работа.

По-добре е да отделите няколко дни в търсене, докато намерите подходящ архитект, отколкото да бързате и да се спрете на първия, който попадне пред полезрението ви.