Categories
Без категория

Обявите за местно търсене и сигурността

Справочникът за местния бизнес в търсачките има вече десетилетие история. Вероятно имате точно такава обява и адресът ви е посочен. Можете много лесно да проверите като напишете името на компанията си в Google. Сигурно ще намерите карта, която посочва адреса на вашия бизнес. Разбира се, можете да намерите и още по-детайлна информация. Обявите на местния бизнес се третират негативно от много компании. Все пак това може да бъде грешка. Потенциалните ви потребители правят проучване на пазара през търсачките, когато търсят някой продукт. Сега можете да тествате, напишете ключова за вашия бизнес дума. Излиза ли вашият бизнес в резултатите? Ако е така, то честито, а ако ви няма, това означава, че пропускате възможност да спечелите пари.

Времената се променят
От маркетингова гледна точка използването на местни бизнес обяви избухна с увеличаването на влиянието на социалните мрежи и използването на мобилни устройства. Потребителите не само използват тези интерактивни жълти страници за намиране на бизнес, продукт или услуга в техния район, а също така публикуват мнения за тях. Вече има около 60 сайта, които дават възможност да включите координати на бизнеса си. Те имат пет различни категории. В тях са включени търсачките, социалните мрежи и много други.

Не можете да бъдете пасивни
За да се възползвате максимално от тези, т. нар. жълти страници, трябва да се регистрирате и да посочите много информация за бизнеса ви. Така вие ще сте изключително полезни на клиентите си, те ще имат лесен достъп до продуктите или услугите ви. Така постепенно ще се изкачите в търсенията, а това ще ви донесе повече работа и пари.

Какви са предизвикателствата пред сигурността?
След като всичките данни за бизнеса ви са онлайн, започват предизвикателствата. Винаги съществува опасността недобросъвестни потребители да въведат неправилни данни за вашия бизнес. Това налага постоянен мониторинг в областта, преди тази дейност да е нанесла вреди на бизнеса ви. Тъй като това става все по-популярен метод за намиране на продукти и услуги близо до потребителите, сигурността трябва да е основен приоритет.

Помните ли фишинга?
Процесът „фишинг” е описан още през 1987 г., когато интернет не е бил масово достъпен. Това е начин потребителите да бъдат измамени да разкрият своя лична информация в електронна поща или други видове съобщение. Първото документирано използване на фишинг е през 1996 г. Въпросът сега е дали индустрията ще позволи справочниците да се използват по този начин. Все още наистина има дупки в сигурността на онлайн жълтите страници.

Предпазване
Поради всички вече изброени рискове е много важно бизнесът да бъде активен. От изключителна важност е компаниите да вземат необходимите мерки преди да се регистрират в тези сайтове. Повечето големи търсачки, като Bing, Google и Yahoo, имат някои защити, но те все пак са уязвими. Те позволяват информация за вашия бизнес да бъде предоставяна от трета страна. Това налага вие да правите чести проверки на вашата информация и да сигнализирате, ако има грешки в нея.