Categories
Без категория

„Омния“ и „Туист-оф“ – капачки за буркани

За да бъде една фирма конкурентна трябва да предлага на своите потребители максимално надеждно качество на своята продукция, която да отговаря на всички норми и изисквания по БДС. „Алианс-ДН“ ООД е фирма занимаваща се с производството и разпространението на капачки за буркани с гарантирано качество.

Като най-популярен и предпочитан тип капачки на българския пазар се смятат, капачките „Омния“. Тяхната употреба е предназначена за буркани без винт, с които в домашна обстановка могат да се консервират плодове, зеленчуци или месо. Високото качество, надеждното консервиране ги правят предпочитания избор за масовия потребител. За да предложи нещо различно „Алианс-ДН“ ООД произвежда няколко различни подтипове на капачките „Омния“: Роси, Лято, Ловеч, Раковски, Етрополе, Пещера.

Капачките „Туист — оф“ са другия основен тип капачки, които се предлагат на пазара. Новото поколение при капачките са тези с винт. Те са с приоритетен избор от производители на хранително-вкусовата промишленост. Въпреки високите си показатели този тип капачки остават зад лидера по потребление след другия тип капачки „Омния“. Винтовите капачки предлагат надеждно прилепване към буркана, а също и устойчивост при високи температури на изваряване, за това „Алианс-ДН“ ООД ги предлага в няколко различни размера: с диаметър ø63, ø66 и ø82.

Процеса на производство на капачките за буркани не е сложен.

Необходимият материал алуминий за производството на капачките се доставя на листи, лакират се или се печатат всичко зависи от вида капачка, която ще се произвежда. След това специално устройство предвижва листа към автоматична щанцоваща преса. След като е направена формата на капачките, те преминават през така наречените пастировачни машини, които нанасят уплътнението от пластизол. Следващият етап от процеса е изпичането на капачките за определено време и предварително зададена температура в тунелната пещ. Технологичния процес може да се счита за завършен, след като готовата продукция бъде етикирана и опакована. „Алианс-ДН“ ООД прави всеки месечни тестове на своето производство в лаборатория, като капачките се изпитват по различни критерии. По този начин се гарантират качеството и надеждността при ползването на тези капачки за буркани.