Categories
Без категория

Отслабнете с две от най-популярните диети

Всяка една дама иска перфектна фигура и търси един или друг начин да я постигне. Лутаме се през разнообразни хранителни режими, докато успеем да намерим най-подходящия за нас и пробваме какво ли не. Всичкото това с идеята за едно здраво и красиво тяло.

Ще ви предложим две диети, които са здравословни и не изключват нито една важна хранителна група, не изтощават организма и не водят до познатият на всички отслабващи “йо-йо ефект”.

Всеки е чувал за влиянието, което оказва Луната върху приливите и отливите на моретата и океаните. Всъщност нашият естествен спътник въздейства по подобен начин и на нашето тяло или по-точно на течностите в нас. Предполагам сте забелязали склонността на организма ни да задържа вода, когато има пълнолуние и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Защо да не се възползваме от това и да не вложим малко усилия и воля, които ще ни помогнат да постигнем задоволителни резултати? Предлагаме ви да следите четирите фази на Луната и когато настъпят да поемате само течности. С други думи, прекарайте 24 часов прием само на вода, точно, когато Луната е във фаза новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Пийте основно минерална вода и не поемайте твърда храна. Ако ви се струва прекалено драстично и не можете да издържите, можете да приемате прясно изцеден сок от плодове или чай с мед. Но само това, кафето, газираните напитки и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези прости правила, ще свалите от 2 до 4 килограма месечно, неусетно и без много усилия.

Другата диета, която ще ви представи е 90-дневната диета. Тя е основана на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. “четиридневки”. Една серия от четири дни включва: – Първи ден белтъци – консумират се белтъчини – мляко, месо,, яйца, риба и морски дарове. – Втори ден варива – можете да ядете всякакви бобови храни, плюс ориз и картофи. – Трети, въглехидратен ден – можете да ядете всякакви тестени храни – питки, козунаци, спагети, пици.

– Четвърти плодов ден – менюто ви трябва да се състои единствено от плодове.

Особеното при тази диета е, че без значение в кой ден се намирате, закуската винаги се състои от един вид плод и нищо друго. Постарайте се да премахнете следобедните закуски и да вечеряте това, което сте яли на обяд, но половината порция. Прекратете консумацията на алкохол, газирани напитки и подсладено кафе и резултатите ще дойдат.

Няма значение дали ще се спрете на Лунна диета или на 90-дневната, вие ще се насочите към един наистина здравословен режим, който освен, че ще редуцира теглото ви, няма по никакъв начин да подейства негативно на вашето тяло. Съчетайте диетата със спорт, който ви е приятен и ще получите една съвършена фигура, добро здраве и самочувствие.