Categories
Без категория

Плочки за вашата баня

Фаянсовите плочки, които изберете за пода на банята, създават важно цялостно впечатление за обзавеждането. Плочките могат да направят банята да е по-малка или по-голяма, според използваните цветове. Съществуват повече от достатъчно идеи, които може да приложите за вашата малка баня, да я направите голяма и атрактивна.

Сред основните неща при подбора на плочки за баня е тяхната устойчивост на вода. Има различни решения на пазара днес. Мозаичните, както и по-стандартните керамични и дори стъклени плочки са част от наличните материали на пазара. Какво ще изберете при това положение зависи от вашия вкус и парични средства.

Плочките за баня в тъмни цветове ще направят вашата баня дори по-малка, отколкото е. Декорацията на малки помещения е добре да се направи чрез светли плочки, но не задължително бели. Бежовото и светлите пастелни цветове са перфектни. Светлият под в банята създава отражението на светлината, което кара помещението да изглежда просторно.

Ако все пак решите да използвате бели плочки, може да разнообразите дизайна, като произволно поставите цветни сред белите плочки или изработите цветно разграничаване между отделните части на помещението. Може да използвате цветни плочки от един цвят или няколко различни цвята. Декорациите с цветни мотиви разнообразяват всяка еднообразно изглеждаща баня.

Мозаичните плочки също са добра алтернатива за интериор на малки бани. Комбинирането на разноцветни плочки или ярки и светли такива е сред идеите, подходящи за всяка баня.

Друга идея, подходяша при декорирането на малката баня е използването на различни плочки за душа и останала част от банята. Това поставя акцент върху двете части на банята и дори малкото пространство да изглежда просторно с функционалното разделение.