Categories
Без категория

Погрижете се за вашите батерии за лаптоп– за да ги ползвате по-дълго време

Когато дойде момента, в който вашите батерии за лаптоп започнат да губят своята издръжливост, а това ще рано или късно ще стане, тогава вече ще е късно да се замисляте, как и какво да направите, за да можете да се възползвате от тях още дълго време. Поради тази причина е добре да започнете с грижи, веднага след като закупите лаптопите.

  1.  Повечето производители на лаптопи едва ли ще ви кажат как точно да се грижите за батериите, но все пак има един лесен процес наречен калибриране или възстановяване, които е необходимо да се изпълнява от време на време, за да може да се възвърне загубения капацитет, като им се вдъхне нов живот. За да направите това, изключете вашия скрийнсейвър и всякакви други програми, които поставят вашия компютър да спящ или стенд бай режим. Както казахме от време на време трябва да калибрирате вашите батерии за лаптоп, като ги изтощите до край и след това отново да ги заредите напълно.
  2. Препоръчително е, когато имате нови батерии да ги зареждате най-малко 12 часа нонстоп, защото така ще удължите живота им.
  3. Ако сте решили, че искате да съхранявате отделно батериите ви, тогава запомнете, че е изключително противопоказно да са с нисък процент на заряда. Най-добре е да са заредени до около 40-50%, защото с времето те се разреждат и ако сте ги оставили разредени в шкафа, то има много голяма вероятност, те да не проработят вече. Прекалено честото зареждане и разреждане съкращава живота и циклите на вашите лаптоп батерии HP.
  4. За да си спестите допълнителни минути за работа е желателно да намалите яркостта на екрана ви, тъй като той е най-големи консуматор на енергия във всички лаптопи. Също така опитайте се да намалите броя на всички приложения, работещи по едно и също време.
  5.  Голям враг на всички батерии са високите температури, за това е изключително важно да ги предпазвате от тях, тъй като те ги разреждат и съкращават тяхната издръжливост, което всъщност ощетява вас, намалявайки времето ви за работа.