Categories
Без категория

Подходящите храни и козметика за лице – най-добрата комбинация за красива кожа

За да бъдете здрави и красиви не е нужно да давате маса пари само за козметика за лице и други разкрасителни продукти. Мъдрите хората са казали, че красотата идва от вътре, или когато си здрав и се чувстващ красив, това се отразява и на визията ти.

Ключът към тази красота се крие в комбинацията от консумацията на здравословни храни богати на антиоксиданти, омеги-3 масни киселини, витамини и други съставки, от които се нуждае кожата ви.

  • Витамин А и калия, които прави кожата ви сияйна се намират в зелените зеленчуци, особено в марулите. Тъмно листните зеленчуци съдържат антиоксиданти, които помагат на кожата в борбата с увреждането на кожата от слънчевите лъчи, които са виновниците за появата на бръчките, тъмни петна и рака на кожата.
  • Сьомгата и риба тон са известни с изобилието си от омега-3 мастни киселини, които помагат на тялото както външно така и вътрешно да поддържа кожата сияйна.
  • Чай от всички видове е основен източник на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и срещу признаците на стареене. Зеленият чай е известен също със съединението EGCG, което съживява умиращите клетки.
  • Ех, гроздето. В червено вино, особено Каберне Совиньон се намират изключително полезни антиоксиданти, които забавят стареенето. Така че спокойно можем да кажем, че виното е нещо, което можете да, консумиране за здраве, но всичко трябва да бъде с мярка, иначе няма полза от тези му качества върху кожата.
  • Шоколад! Черният шоколад е добър източник на антиоксиданти за борещи се с възрастта. Шоколадът доставя наслада, както и подобрява настроението, така че не, това не е вашето въображение, което ви кара да се чувствате щастливи, когато похапвате тъмен шоколад. Само не прекалявайте.

Всички тези съставки и много други се използват и в повечето серии козметика за тяло и лице, която много хора използват всекидневно. За да постигнете така желания от вас ефект, а именно красива и сияйна кожа, най-добре би било да комбинирате употребата на козметични продукти с храни богати на антиоксиданти.