Categories
Без категория

Подходящи сенки за грим тип котешки очи

Жената-котка е обичан комиксов персонаж, който обаче с времето, се е превърнал в нарицателно. Котешкото излъчване при някои дами най-често се постига, с помощта  на изкусно гримирани очи. Тази година за пореден път този стил отново ще е актуален и ще прави жените по-фатални и по-провокативни.

Ето  няколко варианта и съвета как да постигнете котешкото око, събрани от тенденции в грима, представени от големи творци и гримьори:

Дайте всичко по-тънко,това е надслова на визията представена от Dolce & Gabbana за тази пролет , тя  включва много  тънка линия в самата  вътрешност на клепача, която става все по-малко по-дебела , минавайки през целият клепач и накрая завършвайки  с права линия, пусната от ъгъла.

За по-драматиченият вид на котешките очи, може да се доверите на Гай Ларош (Guy Laroche ). Пролетната визия на тази марка включва черните сенки. Оформяйки  триъгълна форма върху горния ви  клепач, трябва да го направите така,че  да оформите ,така нареченото котешко око. Дебелата и  по-ниска линия на горния ви  и долен  клепач придават един чудесен завършек на грима .

Котешките очи,които  показва  Richard Chai  си приличат с тези на Guy Laroche, само че при него са използвани сивкавите кремообразни сенки за очи , които отново биват  положени в подобни на триъгълници контури. Важно е ,че  при този стил няма никакъв черен контур на горния или долния клепач. А самата линия направена на сенките не докосва никъде началото на миглите.

Леко опушеното в грима, също може да спомогне за постигане на ефекта котешко око.Това не е стандартният  познат дискотечен, черен грим , а сякаш в него има повече „пространство”. За целта положете две тънки линии с молив – едната  по горната линия на миглите и друга  в самата гънка на клепача. Линиите трябва се раздалечават по посока от вътрешността на клепача към външния ъгъл на окото. Отгоре е добре да се замаже  леко и внимателно  с четка, така че линията да не изглежда  много „остра” , а по скачена.