Categories
Без категория

Покер звездата Гъс Хансен победи Дуон, за да се продължи напред в WSOP

Покер звездата от световен мащаб Гъс Хансен продължава своето блестящо представяне и на световните покер серии, част WSOP. Хансен, който е победител в WSOPE в Лондон, Великобритания миналата година, победи четирима от най-добрите покер играчи, за да се класира и да си осигури място във финалната осмица на покер турнира.

Във втория ден от покер събитието WSOP Хансен се изправи срещу специалиста по онлайн покер Tom “durrrr” Дуон. Битката между двете изявени покер звезди продължи над четири часа преди на Хансен да се отдаде шанс да отвърне на предизвикателствата на Дуон, което очевидно зарадва насъбралата се тълпа, покер ентусиасти.

„Беше много труден мач за мен и се радвам, че късмета ми проработи накрая на срещата и успях да отстраня Дуон, който е един наистина добър покер професионалист” – каза Хансен след края на срещата. Въпреки всичко обаче според покер анализатори Хансен е имал предимство във всички срещи досега и с лекота е успял да преодолее, както Дуон, така и Грег Брукс, Даниел Алаей, Джейсън Мерсие. В крайна сметка Хансен успя да се класира за финалната среша на покер турнира за 25 хиляди долара.

„Ако знаех предварително какво ще се случи, нямаше да съм доволен от начина, по който побеждавам до момента” – призна Хансен след покер срещата с Дуон.
За разлика от покер срещите между Хансен и останалите му съперници в WSOP, то срещата му с Дуон имаше и свой собствен чар, поради факта, че двамата се познават добре от срещите помежду им в различни онлайн покер турнири, където са изиграли един срещу друг хиляди ръце.

Въпреки всичко обаче, по общи заключения на наблюдаващите покер турнира, опита на двамата един срещу друг не е изиграл, кой знае каква роля за крайната развръзка от покер сблъсъка.
След успешната кампания на световните серии по покер, Хансен си осигури участие във финалната осмица, където ще се срещне с Мат Марафиоти, Ерик Фроулих, Антъни Гети, Евгений Тимошенко, Джейк Коди, Давид Паредес и Николай Евдаков.

Следващия сблъсък на Хансен за класиране във финалната четворка ще е с Мат Марафиоти, където той ще трябва да защити своето име в света на покера, а очакванията са, именно това да се случи, като се има предвид натрупаната до момента от Хансен печалба в размер на 4 милиона долара от онлайн покер само в рамките на 5 месеца от началото на 2011 година.