Categories
Без категория

Покупка на компютри втора употреба

Със сигурност, хората усещат щом настъпи момента за смяна на техниката, било то компютри, монитори, лаптопи, телефони и т.н. Кога, обаче, идва времето да заменим устройството си с по-старо? Защо се налага да направим това и как да изберем най-доброто от не толкова доброто? На тези и на други въпроси ще си отговорим сега, конкретно за покупката на компютри втора употреба PCLife.bg.

Обикновено, хората прибягват до какъвто и да е продукт, заради цената. Тя е по-ниска от нормалната, а днес, да нямаш необходимите средства за нещо ново, е съвсем обичайно.

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате компютри втора употреба? Естествено, че на елементите. Единият от тях е дънната платка – тя трябва да е в отлично състояние , което е малко съмнително, защото устройството не е първа ръка. Хубаво е, че може да се подмени с нова и цената и не е толкова страшна. Дефект, който или ще ви покажат, или ще скрият продавачите, е повредата на слотовете. При тях трябва да се направи изключително презицна проверка,защото те не се поправят. Ако един се развали, продължавате без него, но това не е желателно.

Друг детайл, много важен и не подлежащ на ремонт при всички компютри втора употреба, е процесорът. Ще изкарате късмет, ще си вземете устройство, чийто процесор има гаранция. Така можете да смените само него, а не целия компютър.

Опростена е процедурата при РАМ паметта – тя или работи или не. За сметка на това, пък, нещата при видео картата, са доста по-сложни. Като за начало, уверете се, че сте взели модела, за който сте платили, защото често хората биват измамани и си тръгват с нещо напълно различно. След това е хубаво да я тествате, защото може да не работи. Проверете и охлаждащата й способност, тъй като всяка видео карта трябва да може да охлажда паметта и ядрото.

При профилактиката на едно подобно устройства се изисква време и търпение. Това са само най-важните неща, които трябва да проверите, но останалите имат не по-малко значение за добрата работа на вашият нов стар компютър.