Categories
Без категория

Помощен гид на заведенията в София

Вие сте на гости или просто ви се искате да посетите столицата за уикенда, но се чудите къде да излезете, за да се позабавлявате. София е голям град, който предлага на своите посетители изобилие от забавления. Единственият проблем, както във всеки един голям град, е че трябва да знаем къде и за какво да се оглеждаме. Ако не сме наясно с възможностите, които ни се откриват, то как ще се възползваме максимално от тях. Именно поради тази причина ще поговорим за основните заведения, в които можете да изпиете един аперитив, да похапнете на достъпни цена, а след това да се позабавлявате с приятна музика и компания.

Може да се каже, че столицата ни разполага с голям брой барове, клубове, ресторанти, пицарии, сладкарници и прочее. Разбира се, не всички заведения в София са разположени в централната част на града, но ние ще се спрем именно на нея. Като за начало нека обособим някои по-значителни зони в центъра където можете да намерите приятни барове, бирарии и заведения за бързо хранене. Така например веднага можем да споменем ул. Гурко, ул. Граф Игнатиев, бул. Витоша и всички прилежащи негови преки. Няма да бъдете подведени ако се концентрирате в този регион на София. По продължението на тези три улици, както и почти всички пресечки на бул. Витоша (ул. Солунска, ул. Парчевич и т.н.), се разгръщат голям брой бирарии, малки и кокетни барчета, пицарии и заведения за бързо хранене.

Ако обаче си търсите някое по-изискано заведение, то непременно ще трябва да се отклоните от гореспоменатия курс. Голяма част от по-висшата класа заведения са в региона на бул. Цар Освободител, ул. Шипка и прилежащите към нея площи. Ако не се сещате за коя част на центъра на София става дума, то това е региона по продължение и около “жълтите павета”. В тази част ще намерите основно ресторанти, които са от по-изискан тип, както и нощни клубове.

След като вече сме изпили по един или два аперитива, заситили сме своя глад, вече сме готови да пораздвижим страстите в някой от по-големите нощни клубове. Ето, че е време да се отправим отново към “жълтите павета”, както и към по-близките пресечки на храм-паметника “Свети Александър Невски”. Ако се поразходите в тази част на центъра на София, то непременно ще намерите повечето известни нощни клубове. Естествено, категориите и видовете музика варират според вашия личен и любим вкус. Някои от клубовете се намират също така и по продължението на ул. Граф Игнатиев. Независимо дали си падате по ретро, хаус или поп-фолк, то със сигурност няма да останете разочаровани.

Надяваме се този помощен гид на заведенията в София да ви послужи като ориентир за това как да намерите най-подходящите и подходящи за вас места. Не забравяйте, че най-добре би било ако познавате човек, който живее в града и е запознат с повечето местенца, предлагащи добро, приветливо и коректно обслужване.