Categories
Без категория

Поп-фолк радиата бележат ръст на слушателите

Една истина която е известна на всеки оповестиха последните пийпълметрични проучвания проведени от най-прочутата агенция за онлайн предпочитания на хората в Източна и Централна Европа – Гемиус.

Според изследване правещо се от началото на годината, търсенето на поп-фолк радиостанциите в България се е увеличило с 15%. Тези цифри надали ще учудят някой, като имаме понятие какви са предпочитанията на хората, а и трябва да се има в предвид, че през първата част на годината поводите за празнуване са много повече в сравнение с втората. Тази особенност неимоверно спомага за увеличаване на слушаемостта на чалга музиката.

Неуспорим първенец както при ефирните така и при онлайн радиата излъчващи този стил музика са радио Вероника и радио Веселина. Двете радиа владеят почети подобен пазарен дял (около 30%) измежду лицата които слушат поп-фолк. Но при радио Веселина има проблем, не всички ползватели на световната мрежа – Интернет, имат възможност да го слушат онлайн. Проблема идва от това, че онлайн предаването се осъществява от IPTV.bg, които от своя страна предлагат достъп до предаването само на потребители чиито интернет доставчици са сключили договор с тях.

Радио Веселина
Радио Веселина е една от първите частни радиостанции в България. През 2006г. година радиото беше закупено от медийната корпорация SBS Broadcasting Group. Радио Веселина се сдоби мощна финансова инжекция и от тогава предава в цялата страна от София. В момента радиото може да бъде слушано ефирно от над 55% от населението на страната. Има изградени 16 радиопредавателя в 16 големи областни града.

Радио Вероника
Радио Вероника стана на 4 години преди повече от месец. без значение че радиото е ново в равнение с конкурентите му то е много популярно сред любителите на поп-фолк музиката. Лозунга на радиото “Ритъмът на сърцето” се знае дори и от хората които не слушат радиото. Радиото излъчва ефирно в следните градове: Русе, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, София, Бургас, Варна, като сигнала може да се улови и в близките до посочените градове по-малки населени места. А всички други, които искат могат да слушат радио Вероника онлайн.