Categories
Без категория

Поставете вентилатори в гаража си

Вероятно вие паркирате автомобила си в гараж. Там е мястото, където правите и малки ремонти на колата си. По време на работа на превозните средства се отделят много вредни газове, като въглероден и азотен окис. Вдишването на тези газове може да ви създаде много проблеми със здравето. Това е и причината да помислите за вентилация и изпускателни вентилатори в гаража си.

Склад Повечето от хората третират гаражите си като складово помещение. Ние съхраняваме кутии с бои, лакове , инсектициди , пестициди и други подобни химикали, които са опасни за човешкото здраве. Освен това, там оставяме и нещата, които вече са излезли от употреба в дома ни, но не сме изхвърлили, като килими, абажури, картини и други.

През лятото температурите се повишават наистина много и това може да накара тези препарати да реагират по някакъв начин. Това може да причини много сериозни аварии, като пожар например. Това няма как да ви се случи, ако сте снабдили гаража си с добра вентилационна система. Вентилаторите ще отвеждат навън опасните газове и праха, които се създават в помещението. Въздухът в гаража ви трябва да се сменя всеки ден. В случай, че използвате помещението по-активно, вентилаторите ви ще трябва да осигуряват обмен на кислорода на всеки 4 до 6 часа.

Покупката Преди да отидете до магазина, за да си закупите вентилатор, помислете колко време прекарвате в гаража си. В случай, че престоявате много време в това работно помещение, или съхранявате опасни химикали, ще трябва да помислите за постоянна вентилация. Вентилаторите ви ще трябва да осигуряват обмяна на въздуха през целия ден, а защо не и през цялата тъмна част на денонощието. Имайте предвид, че в този случай ще имате нужда от няколко различни вентилатора. 1. Голям вграден вентилатор – Както подсказва и името на тези устройства, те се прикрепват към някаква повърхност. Това може да е стената на помещението, може да е и тавана. Вие трябва да прецените къде ще можете да отделите повече пространство за вентилаторите. Тези машини ще предотвратят и неприятните процеси на кондензация в едно такова помещение. 2. Свободно стоящи вентилатори – Те се използват да изведат вредните газове и неприятните миризми директно извън помещението.

3. Многоцелеви вентилатори – Вентилаторите се използват както за оглаждане, така и за стопляне на помещението.

Сравнението
След като, вече сте решили от какви вентилатори се нуждаете, то можете да започнете да сравнявате цените им. Изберете параметрите, които искате и намерете най-изгодната сделка за себе си. Освен това вие винаги можете да посетите всички магазини във вашия район, които се занимават с продажби на вентилатори. Вече има и купища онлайн магазини, които предлагат наистина много добри оферти. В повечето от случаите търговците ви предоставят възможността да се свържете и с продавач-консултант по телефона или чрез имейл. Не се колебайте да се възползвате от тази услуга. Те могат да ви насочат към оферти за вентилатори, които сте пропуснали.

Винаги, когато искате да си купите такива устройства за определено помещение, трябва да знаете някои параметри. Например вие трябва да сте на ясно каква е кубатурата на помещението, в което искате да инсталирате вентилаторите. Това е от особена важност, тъй като тези устройства имат различен капацитет и обем на работа. Винаги, когато можете да си го позволите, избирайте най-високия клас. Тези вентилатори са икономични и безшумни.